USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Кількість зниклих безвісти після підриву Каховської ГЕС зросла до 35 осіб

Також унаслідок теракту на Херсонщині загинули 5 людей
Ситуація в Херсонській області 10 червня_3
Джерело: МВС
Внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС вважаються зниклими безвісти 35 людей, серед 7 дітей. Крім того, загинули 5 осіб. Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляє у Telegram.

У Херсонській області станом на 13:00 11 квітня підтоплено 46 населених пунктів, з них 32 - на підконтрольній Україні території, 14 - на тимчасово окупованій. Евакуйовано 2718 осіб, з них 190 дітей.

У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт. Евакуйовано 982 особи, серед яких 167 дітей. Одна людина загинула.

Каховське водосховище стрімко міліє

Станом на 11 червня, за даними Укргідроенерго, рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 9,35 м. За 10 червня рівень води знизився на понад 1 метр, а з моменту прориву дамби – більше ніж на 7 метрів.

Також на ділянках Дніпра, що живлять водою Північнокримський канал, з'явилися сліди обміління після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС.

Вода в Чорному морі почала опріснювати

У трьох місцях поблизу Одеси фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу зафіксували, що солоність морської води в кілька разів нижча за норму:

  • Нова Дофінівка (243 причал): завислі речовини (показник, що характеризує кількість домішок) – перевищення в 1,6 раза; залізо – в 9 разів; солоність – нижче за норму у 2,7 раза;
  • Ланжерон: залізо – перевищення в 5,2 раза; солоність – нижче за норму у 2,9 раза;
  • 16 станція Великого фонтану: завислі речовини – перевищення в 1,1 раза; залізо – у 3,4 раза; солоність – нижче за норму у 2,9 раза.

Нагадаємо, американські розвідувальні супутники зафіксували вибух на Каховській дамбі безпосередньо перед її обвалом.

Також Служба безпеки України опублікувала перехоплену розмову, на якій загарбники між собою обговорюють наслідки цієї катастрофи на Каховській ГЕС і підтверджують, що це – справа рук російської армії.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

 
Читайте також:
Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог
Ще 26 колаборантів, які займаються репресіями на окупованій Херсонщині, отримали підозри Ще 26 колаборантів, які займаються репресіями на окупованій Херсонщині, отримали підозри
Шойгу доповів Путіну про Шойгу доповів Путіну про "зачистку Кринок": У Генштабі спростовують це
Британська розвідка проаналізувала ситуацію на лівобережжі Херсонщини Британська розвідка проаналізувала ситуацію на лівобережжі Херсонщини