USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Шойгу доповів Путіну про "зачистку Кринок": У Генштабі спростовують це

Військові аналітики не бачать візуальних підтверджень зачистки населеного пункту окупантами
Кринки на Херсонщині
Село Кринки на Херсонщині
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу в бесіді з диктатором РФ Володимиром Путіним доповів про "зачистку Кринок" на лівому березі Дніпра. Однак в Оперативному командуванні "Південь" ЗСУ заявляють, що населений пункт продовжує перебувати під контролем українських військ.

Крім того, міністр оборони РФ заявив, що "на березі Кринок уже стоять пости російських військ". За його словами, на цьому напрямку працюють десантники, військові 810-ї бригади морської піхоти і 45-ї бригади спецпризначенців ВДВ.

Спростування ЗСУ

В Оперативному командуванні "Південь" заявили, російсько-окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній частині Херсонської області, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів.

"Військово-політичне керівництво країни-агресора заявило про зачистку плацдарму на лівому березі Дніпра. Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності", – додали військові.

Сил оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу.

Новини за темою: Вихід ЗСУ з Авдіївки. В ISW оцінили можливості росіян рухатися далі, західніше міста

Там розповіли, що, здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання.

Що кажуть експерти

В Інституті вивчення війни (ISW) також відреагували на заяву Шойгу, зазначивши, що жодних візуальних підтверджень "зачистки Кринок" не спостерігається.

Там також зауважили, що російські воєнкори, які постійно доповідають про "перемоги", не відзначають жодних успіхів окупантів у цьому районі.

Нагадаємо, раніше в Міноборони Британії повідомили, що після окупації Авдіївки на Донеччині російські загарбники, ймовірно, намагатимуться наступати західніше від міста, але їм навряд чи вистачить для цього боєздатності. 

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України