USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ

Загалом Україна втратила близько половини своїх генерувальних потужностей
Ладижинська ТЕС
Ладижинська ТЕС
Джерело: Вікіпедія

Унаслідок російських ударів Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС. Загалом знищено близько половини генерувальних потужностей. Про це йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду.

Там зазначають, що кілька теплових і гідроелектростанцій повністю зруйновано в Київській, Харківській і Запорізькій областях, інші ТЕС і ГЕС також зазнали різного ступеня пошкодження.

У МВФ наголосили, що енергетичні компанії покриватимуть отримані внаслідок обстрілів збитки власним коштом, а також за допомогою донорської підтримки.

Новини за темою: Україна не може надійно захистити свою енергетику через нестачу ракет ППО, – ДТЕК

Раніше член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко повідомляв, що всі теплові електростанції пошкоджені або зруйновані, тепер їхня частка у виробництві електроенергії знизилась до 5%. 

За його словами, гідроелектростанції також зазнали втрат, дві ГЕС повністю виведені з ладу.

Проте деякі ТЕС вже відбудовують. Зокрема, нещодавно більш ніж 1,5 млрд гривень Кабінет міністрів виділив для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

Як відомо, ворог знищив Трипільську ТЕС – найпотужнішу електростанцію на Київщині і одну з найбільших в Україні. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Також повністю зруйнована Зміївська ТЕС. Там було багато влучань саме по дороговартісному й унікальному обладнанню.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені