USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Україна не може надійно захистити свою енергетику через нестачу ракет ППО, – ДТЕК

На кожну ракету протиповітряної оборони України припадає по п'ять-шість російських ракет
Атака на енергетику

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Україна не може надійно захистити свою енергетичну систему через дефіцит ППО. А щоб почати відновлення, необхідний додатковий захист. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час форуму, передає Kyiv Post.

"Схоже, що на кожну ракету, яка у нас зараз є, припадає п'ять-шість російських ракет. Якщо на вас летить 10 ракет, вам потрібно щонайменше 12 ракет у системі ППО. Тому, навіть якщо ми почнемо відновлюватися, почнемо ремонтувати, зараз немає можливості захистити відновлені підрозділи", – сказав Сахарук на форумі.

Він зазначив, що на відновлення генерації може знадобитися "два-три" роки: "Неможливо щось побудувати, якщо у вас зараз немає військової страховки".

Новини за темою: Як енергетики розробляють графіки відключень світла: Пояснення ДТЕК

Сахарук додав, що є кілька способів впоратися з дефіцитом – децентралізоване виробництво електроенергії, відновлення зруйнованих об'єктів і збільшення імпорту з Європи, кожен з яких має свій набір проблем.

"Ми повинні відновити якомога більше генеруючих потужностей до настання зими. Ми повинні запросити додаткову протиповітряну оборону, щоб захистити те, що ми відновлюємо, але також ми повинні розгорнути нові генеруючі потужності, щоб бути впевненими, що якщо росіяни здійснять ці атаки, вони не зможуть сконцентруватися на 10 або 15 великих електростанціях, але їм доведеться мати справу із сотнями більш дрібних", – сказав він.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що у наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж було до цього. А графіки відключень стануть значно більшими.

Що стосується прогнозу на зиму, то генеральний директор Yasno Сергій Коваленко стверджував, що згідно із сьогоднішньою оцінкою у зимовий період року дефіцит електроенергії в Україні становитиме 35%. Цілком імовірно, що відключення світла відбуватимуться по п'ять-шість годин на добу.  І це цілком реально, але "може бути й краще, якщо зможуть відновити більше генерації.

Читайте також:
Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno
УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій
Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла
Сміття замість палива: У Києві планують побудувати дві ТЕЦ Сміття замість палива: У Києві планують побудувати дві ТЕЦ