USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Готував екологічний теракт в Одеській області: СБУ затримала агента РФ

Агент розвідував місця можливого базування та маршрути переміщення Сил оборони
СБУ
В Одесі затримали студента, який працював на РФ
Джерело: СБУ

Правоохоронці затримали агента ФСБ, який готував екологічний теракт в Одеській області. За співпрацю із ворогом йому загрожує довічне ув'язнення, інформує Служба безпеки України.

"Головним завданням фігуранта було виявлення та передача координат, де зберігаються токсичні речовини, зокрема склади та сховища з пестицидами", – зазначають у відомстві.

Також агент розвідував місця можливого базування та маршрути переміщення Сил оборони.

За вказаними геолокаціями окупанти планували здійснити повітряні атаки із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed. За даними СБУ, ворог сподівався спровокувати екологічне лихо на території регіону і таким чином розхитати внутрішню обстановку.

Для збору відомостей чоловік почав працювати таксистом та під виглядом перевезення пасажирів фіксував локації "потрібних" об’єктів. Правоохоронці покроково задокументували злочинні дії агента ФСБ і затримали його під час виконання ворожого завдання.

Новини за темою: СБУ затримала вагнерівця, який готував удари РФ, що мали знеструмити Київ

Зрадником виявився студент одеського університету. Восени 2023 року на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник ФСБ, особу якого вже ідентифіковано кіберфахівцями Служби безпеки України.

В інтернет-листуванні агресор запропонував студенту негласно співпрацювати на користь РФ і отримувати за це "зарплату" від російської спецслужби. Фігурант підтримував комунікацію з ФСБ через популярний месенджер, а для конспірації використовував різні сім-карти та мобільні телефони.


"Під час обшуків у затриманого вилучено всі гаджети, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності проти нашої держави. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану", – додає СБУ.

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, російський агент, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру Одещини, отримав 15 років ув’язнення.

Раніше ми повідомляли, що у Києві затримали агента російської ФСБ, який проводив інформаційні диверсії проти України. Ним виявився колишній український чиновник, який у попередні роки працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості. Фігуранту вже повідомили про підозру.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні