USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Через лелече гніздо у селі на Львівщині відклали демонтаж радянського пам’ятника

Доведеться чекати осені, коли птахи відлетять у вирій
Пам’ятник _2
Радянський пам’ятник Матері-Батьківщини
Джерело: відкриті джерела

У селі Брюховичі Перемишлянської громади на Львівщині не можуть знести радянський пам’ятник через лелече гніздо, розташоване зверху. Про це повідомила секретар робочої групи з питань декомунізації при Львівській обласній військовій адміністрації Анна Герич, пише Zaxid.Net.

Ініціативна група змушена чекати осені, коли птахи відлетять у вирій. 

"Десь в червні будуть лелеченята. Треба чекати осені, коли птахи полетять у вирій. Тоді гніздо можна помістити на автомобільне колесо і перенести на дерево. Зараз гніздо прикріплене до тієї фігури, оббивати її не можна", – розповіла вона.

Новини за темою: Дерусифікація: В Україні ввели низку заборон для географічних назв

Йдеться про радянський пам’ятник "Матері-Батьківщини", над нею є дві гуски, а зверху на скульптурі – звите гніздо живих птахів. Поруч на основі є напис "Ніхто не забутий і ніщо не забуте" та вигравірувані прізвища загиблих у Другій світовій війні.

Радянські пам’ятники Львівщини

Перемишлянська громада на Львівщині – одна з тих, хто має найбільшу кількість радянських пам’ятників – дев'ять. Але рішення стосовно їх демонтажу ще не прийняте. 

4 травня один з пам'ятників демонтували – у селі Костенів. На ньому досі був напис "громадянам, які загинули від рук українських буржуазних націоналістів" і який вшановував радянський окупаційний режим. 

На його місці мешканці планують встановити хрест у пам’ять про загиблих українських Героїв. Поруч вже облаштоване місце вшанування Героїв Небесної сотні та односельця, який загинув під час російсько-української війни. 

Наразі на Львівщині знаходиться 160 пам’ятників-символів радянського режиму. До кінця року їх планують демонтувати. 

Новини за темою: Декомунізація дат: Чому Київщина змінила дату свого заснування та закликала інші області зробити те ж?

Рада національної безпеки та оборони України розробляє конкретні кроки для деокупації Криму. В місті побудують пам’ятник "русский военный корабль идёт на@уй". З метою економії державних коштів може бути використаний п'єдестал пам‘ятника затопленим кораблям у Севастополі.

Читайте також:
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар
Україна – серед країн, де найменше бояться ядерної загрози, – дослідження Україна – серед країн, де найменше бояться ядерної загрози, – дослідження