USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, – ISW

Зокрема, окупанти продовжують просуватися поблизу Часового Яру та Авдіївки
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

Українська протиповітряна оборона в прифронтових районах недостатньо міцна, що дає змогу окупантам досягати швидкого просування в умовах підтримки авіації. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що українська протиповітряна оборона залишається обмеженою та деградованою, що дає змогу російській авіації вільно та без загрози діяти на певних критично важливих ділянках фронту.

Здатність російських літаків діяти на глибині понад 100 кілометрів в українському повітряному просторі поблизу лінії фронту без значних втрат вказує на те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі наразі є недостатньою, щоб стримувати або забороняти російським літакам діяти на лінії фронту.

Новини за темою: Окупанти намагаються прорвати українську оборону на захід від Бахмута, – Умєров

Українська здатність завдавати ударів з великої відстані по російських стратегічних літаках, що ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операції російської авіації, як це було зроблено раніше з тактичними літаками.

Однак ця українська здатність завдавати ударів не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів протиповітряної оборони на всьому театрі бойових дій. Українським силам доводиться визначати як розподілити свої обмежені засоби ППО. Це призводить до значних витрат.

Яка ситуація на фронті?

Як зазначають в ISW, на сході та півдні України тривають позиційні бої. Російські окупанти просуваються в районі Авдіївки та тиснуть біля Часового Яру, однак через свої механізовані штурми втрачають значну кількість бронетехніки.

Так, за даними аналітиків, війська РФ 19 квітня просунулися поблизу Часова Яру в межах південно-західної Богданівки.

Повідомляється, що російське Південне угруповання військ втратило значну кількість бронетехніки під час останніх посилених механізованих штурмів.

Як відомо, під час зустрічі Ради Україна – НАТО у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі 4 квітня Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для України.

Крім того, на саміті Європейського Союзу також погодили активізацію постачання військової допомоги Україні, зокрема систем ППО, артилерійських снарядів і ракет.
Читайте також:
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку