USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Окупанти намагаються прорвати українську оборону на захід від Бахмута, – Умєров

Українські військові зривають плани противника
Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров

Джерело: відкриті джерела

Російські війська намагаються прорвати оборону ЗСУ на захід від Бахмута, але українські військові зривають ці плани противника. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Відвідав бойові підрозділи на Східному напрямку. Ситуація напружена. Ворог намагається просунутися вглиб позицій сил оборони, зосередившись для прориву на захід від Бахмута", – зазначив Умєров.

За його словами, попри чисельну перевагу противника, українські війська ефективно зривають плани ворога, використовуючи сучасні технологічні системи, поки противник намагається отримати перевагу живою силою.

Умєров також зазначив, що нагородив військовослужбовців, які відзначилися у важких боях із переважаючим ворогом, державними нагородами та відзнаками.

Що кажуть у Генштабі?

За даними Генштабу, станом на 14 квітня, на Бахмутському напрямку наші воїни відбили 6 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам’янське, Новий, Часів Яр, Нью-Йорк, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

"Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Калинівка, Новий Донецької області", – йдеться у повідомленні.

Додамо

Сьогодні Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російським військам наказали захопити місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня.

ЗСУ посилюють оборону на цьому напрямку, аби стримати наступ ворога.  

Новини за темою: Росіяни підходять до Часового Яру, за Богданівку на Бахмутському напрямку тривають важкі бої: Окупанти хочуть захопити всю Донеччину

Також 13 квітня, Сирський заявив, що ситуація на східному фронті загострилася останніми днями. Окупанти активізували штурми і використовують техніку для атак. 

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду