USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Часів Яр та Куп'янський напрямок – найгарячіші напрямки на фронті, – Зеленський

Попри все ситуація на фронті контрольована
ЗСУ
ЗСУ. Ілюстративне фото
Джерело: Генштаб ЗСУ

Часів Яр та Куп'янський напрямок нині є найгарячішими напрямками на фронті. Про це повідомив у зверненні президент України Володимир Зеленський.

Глава держави послався на доповідь Головкома ЗСУ Олександра Сирського – про найбільш гарячі точки фронту.

"Часів Яр та інші ключові напрямки на Донеччині: Покровський, Курахівський, а також Харківщина – Купʼянський напрямок. Наші позиції, наші результати. Дякую кожному солдату, кожному командиру, усім нашим бойовим підрозділам, які дійсно влучні та стійкі", – сказав Зеленський.

Часів Яр тримається

Про те, що ситуація довкола Часового Яру на Донеччині контрольована підрозділами Сил оборони, а російських загарбників у місті зараз немає, повідомив раніше в ефірі телемарафону речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин.

За останні кілька днів ситуація у зоні відповідальності ОСУВ ускладнилася, але контрольована. І найгарячішими залишаються Бахмутський та Авдіївський напрямки.

"Ворог продовжує застосовувати всі можливі засоби наступу, зокрема керовані авіабомби, дрони, артилерію, авіацію, бронетехніку. Почастішали атаки малими групами штурмовиків на бронетехніці. Останнім часом дуже набридає авіація, яка закидає наші позиції як керованими авіабомбами, так і ФАБами. Але Часів Яр тримається, ситуація контрольована, противника в місті немає", – зауважив Волошин.

Речник додав, що штурмові групи заїжджають на бойових машинах піхоти, атакують за підтримки дронів і артилерії. Загалом для обстрілу Часового Яру та Бахмутського напрямку окупанти використовують боєприпаси північнокорейського та китайського виробництва.

Попри наміри РФ захопити Часів Яр до 9 травня, просування російських сухопутних військ у цьому районі Донецької області дуже повільне. Розвідка Британії зазначає, що Часів Яр – добре захищене місто, яке розташоване на височині.

Новини за темою: Через дефіцит ППО у ЗСУ росіяни можуть швидко просуватися на фронті, – ISW

Куп'янський напрямок

За інформацією Генштабу ЗСУ на Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, двічі за минулу добу атакував позиції наших захисників в районі населеного пункту Стельмахівка Луганської області.

Водночас західні аналітики вважають, що росіяни все ще зможуть домогтися значних успіхів в оперативному плані найближчими тижнями.

Крім того, можуть віддати пріоритет ділянкам фронту, де українська оборона видається відносно нестабільною, особливо на захід від Авдіївки, або ділянкам фронту, де російські війська перебувають у межах досяжності оперативно значущого об'єкта, приміром, біля Часового Яру.

Додамо, про те, що війська РФ почнуть наступати наприкінці травня – на початку червня говорив нещодавно й очільник ГУР МОУ Кирило Буданов.

У розмові глава української розвідки не уточнив, куди саме російські війська будуть посилювати свої атаки. Але висловив сподівання, що Україна буде готовою до того часу.

Читайте також:
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян