USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

РФ може активізувати ракетні удари по Україні найближчими тижнями, – ISW

Після очікуваного оголошення американського пакета допомоги Москва спробує завдати шкоди Києву, поки Україна не поповнила запаси озброєння
Ракета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російська окупаційна армія, найімовірніше, активізує повітряні удари і наступальні операції найближчими тижнями. Москва спробує скористатися ослабленням українського озброєння, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики пишуть, що російські війська продовжували, а в деяких районах активізували поточні наступальні операції, імовірно, використовуючи аномально посушливі весняні умови та нестачу української техніки, яка зберігається, до прибуття обіцяної західної допомоги у сфері безпеки.

Окупанти також намагалися використати недоліки протиповітряної оборони України в спробі зруйнувати українську енергосистему і завдати довгострокової шкоди українській інфраструктурі та оборонно-промисловому потенціалу.

Після оголошення американського пакета допомоги російське військове командування, ймовірно, активізує наступальні операції, а також ракетні та безпілотні удари для досягнення значущих в оперативному відношенні результатів, яких, безумовно, стане важче досягти проти добре оснащених українських сил.

Новини за темою: Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні

Що стосується ситуації на фронті

Аналітики вважають, що росіяни все ще зможуть домогтися значних успіхів в оперативному плані найближчими тижнями і можуть віддати пріоритет ділянкам фронту, де українська оборона видається відносно нестабільною, особливо на захід від Авдіївки, або ділянкам фронту, де російські війська перебувають у межах досяжності оперативно значущого об'єкта, приміром, біля Часового Яру.

Також ворог може сподіватися, що ракетні удари та удари безпілотників, які тривають і, можливо, інтенсифіковані, зможуть зруйнувати українську енергосистему і змусити Україну боротися з гуманітарною кризою поряд із триваючими оборонними операціями.

До того ж аналітики ISW вважають, що Україна буде в значно поліпшеному оперативному становищі до червня 2024 року, коли РФ планує почати широкий наступ, попри затримки з прибуттям американської допомоги.

Там зазначили, що українські сили, найімовірніше, скористаються достатньою допомогою США у сфері безпеки, щоб стримати російські наступальні операції

Раніше очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що війська РФ почнуть наступати наприкінці травня – на початку червня. Проте він вважає, що Україні вдасться добре підготуватися.

Також президент України Володимир Зеленський дав зрозуміти, що не виключає масштабного російського наступу на ХарківВін додав, що Путін хотів захопити Харків, адже для нього це великий символ.

Читайте також:
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон