USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Буданов – про війну у 2024 році, удари по РФ та постачання зброї КНДР до Росії

Глава української розвідки розповів, чого очікує у 2024 році на фронті в Україні
Кирило Буданов
Кирило Буданов
Джерело: Telegram СБУ

Глава Головного управління розвідки України Кирило Буданов озвучив стриманий прогноз про успіхи у війні на 2024 рік, сказавши тезу про те, що "наш успіх буде більшим, ніж їх". Про це йдеться в інтерв'ю видання Financial Time.

Повертаючись до теми війни, він відмовився робити сміливі прогнози на 2024 рік.

"Ні. Я сподіваюся, що наш успіх буде більшим, ніж їхній", – зазначив голова ГУР.

Постачання зброї КНДР до Росії

За словами Буданова, Північна Корея є найбільшим постачальником зброї для Росії. Без допомоги КНДР ситуація для Москви була б катастрофічною.

Коментуючи виробництво зброї в Росії, Буданов заявив, що РФ витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж може виробити, водночас бореться з контролем якості.

"Саме цим пояснюється пошук Росією зброї в інших країнах", – сказав керівник ГУР.

За словами Буданова, КНДР є найбільшим постачальником зброї для російської армії.

"Вони справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило Росії трохи видихнути", – заявив він, додавши, що без допомоги КНДР ситуація була б катастрофічною.

Керівник ГУР також наголосив, що Росія хотіла б не покладатися на зовнішню допомогу. Буданов сказав, що "це завжди вважалося нижче їх, це приниження".

Як уточнив розвідник, ще одна проблема, яка стоїть перед Росією, – це жива сила. Москва втрачає стільки чи навіть більше військ, ніж може набрати.

Новини за темою: РФ може планувати великий наступ влітку 2024 року, – Financial Times

Про атаки по території РФ

Глава розвідки заявив, що Україна не планує припиняти атаки в глибині території Росії, незважаючи на побоювання західних прихильників України щодо можливої реакції РФ у відповідь.

Як зазначає видання, така зухвала тактика атак українських безпілотників викликає застереження серед деяких партнерів України, які застерігають, що вона може спровокувати більш жорстку реакцію з боку російського президента Володимира Путіна, можливо, навіть із застосуванням ядерної зброї. Водночас, пише FT, голову української розвідки не хвилюють такі побоювання, і він обіцяє продовжувати працювати в глибині Росії, щоб саботувати військову машину Путіна.

"Ми не передбачаємо якихось кардинальних змін у найближчому майбутньому. Все, що ми робили, ми будемо робити і надалі", – сказав Буданов.

Новини за темою: Нас чекає у всіх сенсах важкий 2024-й – підсумки бойових дій за минулий рік

Нагадаємо, восени минулого року Кирило Буданов заявив, що війна може тривати ще довго. Росіяни просто не будуть підписувати жодного договору з Києвом та коаліцією союзників, а й надалі здійснюватимуть хаотичні обстріли України, але без потужних бойових дій.

А на початку осені 2023-го Буданов сказав, що з огляду на те, що наші захисники вже пробили російську оборону на деяких ділянках на півдні, українські війська можуть розірвати сухопутний коридор між РФ і Кримом до настання зими. 

Сьогодні, 21 січня, на Куп'янському напрямі росіяни захопили Крохмальне та всі східні околиці села. Про це повідомив український ресурс DeepState. Аналітики констатують, що таким відходом під загрозу поставлені сусідні підрозділи.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат