USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Британська контррозвідка створить підрозділ для протидії російським і китайським шпигунам

Так країна боротиметься з промисловим шпигунством
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Контррозвідувальна служба Великої Британії МІ5 в рамках оновленої стратегії оборони, безпеки та зовнішньої політики оголосила про створення нового підрозділу, який буде протидіяти китайським та російським шпигунам. Про це повідомляє The Times.

За даними видання, підрозділ буде консультувати підприємства, університети та організації, що можуть бути об'єктами промислового шпигунства.

Видання нагадує, що свого часу китайські і російські хакери за підтримки урядів своїх країн намагались під час пандемії викрасти дані про британські вакцини проти коронавірусу в Оксфордському університеті.

Також підрозділ контррозвідки надаватиме рекомендації щодо взаємодії із китайськими компаніями, ведення бізнесу в Китаї або купівлі обладнання у китайських постачальників.

Також у планах – розробка порад щодо роботи з компаніями з ІТ-сфери Китаю, зокрема такими, як Huawei і Hikvision.

Крім того, британська МІ5 планує завдяки новому підрозділу покращити мовну підготовку дипломатів, що будуть працювати у Китаї.

Також для протидії китайській та російській дезінформації буде збільшене фінансування BBC World Service.

Тим часом Китай і Росія продовжують розвивати глибокі зв'язки в оборонному секторі.

Також повідомлялось, що адміністрація Білого дому та уряд Канади заборонили своїм державним службовцям використовувати популярну соцмережу TikТok на своїх робочих гаджетах. Обидві країни вважають, що соцмережа наражає на ризик конфіденційність і безпеку даних, якими володіють працівники федеральних служб. Крім того, співробітникам Єврокомісії та Ради Євросоюзу також заборонено користуватися соцмережею на робочих гаджетах. Пізніше Міністерство оборони Данії заборонило своїм співробітникам використовувати соцмережу TikTok через безпекові ризики.

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW