USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Британія оголосила про нові санкції у відповідь на примусову депортацію Росією українських дітей

До чорного списку увійшли російські чиновники
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час візиту до Києва, 5 червня 2023 року Офіс президента
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час візиту до Києва
Джерело: Офіс Президента

Сполучене Королівство сьогодні, 17 липня, анонсувало 14 нових антиросійських санкцій у відповідь на незаконну примусову депортацію Російською Федерацією українських дітей. Про це йдеться на офіційному сайті британського уряду.

Як заявив міністр закордонних справ країни Джеймс Клеверлі, обмеження – це відповідь на спроби Росії знищити українську національну ідентичність.

До санкційного списку увійшли російські чиновники, зокрема Ксенія Мішонова, уповноважена з прав дитини в Московській області, і Сергій Кравцов, міністр освіти Росії.

Також під обмеження потрапили два російські пропагандисти, "відповідальні за поширення пропаганди, спрямованої на розпалювання насильства та ненависті до України та її народу".

Один з них – це Антон Красовський, колишнім ведучий Russia Today, який у прямому ефірі заявив, "що українських дітей потрібно топити та спалювати". А також Ольга Любімова, міністр культури Росії. Вона, як зазначається, переслідується за використання свого становища для підтримки згубної антиукраїнської політики російської держави.

Новини за темою: Росія вивезла з України 700 тисяч дітей, - заява депутата РФ

"У жахливій програмі примусової депортації дітей і сповненій ненависті пропаганді, яку просувають його лакеї, ми бачимо справжній намір Путіна – стерти Україну з карти", – додав Клеверлі, коментуючи запровадження санкцій.

Очікується, що обмеження передбачають замороження активів та заборону на в'їзд до Великої Британії.

Раніше 

Уповноважена президента з прав дитини Дар’я Герасимчук повідомляла, що станом на кінець березня 2023 року українській владі точно відомо про понад 19,5 тисяч дітей, вивезених з ТОТ до Росії, але їх складно точно підрахувати через окупацію частини території України.

Читайте також:
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
Під час великої війни росіяни вбили понад 12 тисяч цивільних, серед яких – 551 дитина Під час великої війни росіяни вбили понад 12 тисяч цивільних, серед яких – 551 дитина
Щасливе літо: Хто може безоплатно оздоровитися у дитячому центрі Щасливе літо: Хто може безоплатно оздоровитися у дитячому центрі "Артек" та що потрібно робити?
Зниклу 9-річну дівчинку з України знайшли мертвою неподалік лісу в Німеччині Зниклу 9-річну дівчинку з України знайшли мертвою неподалік лісу в Німеччині