USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Британія оголосила про нові санкції у відповідь на примусову депортацію Росією українських дітей

До чорного списку увійшли російські чиновники
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час візиту до Києва, 5 червня 2023 року Офіс президента
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час візиту до Києва
Джерело: Офіс Президента

Сполучене Королівство сьогодні, 17 липня, анонсувало 14 нових антиросійських санкцій у відповідь на незаконну примусову депортацію Російською Федерацією українських дітей. Про це йдеться на офіційному сайті британського уряду.

Як заявив міністр закордонних справ країни Джеймс Клеверлі, обмеження – це відповідь на спроби Росії знищити українську національну ідентичність.

До санкційного списку увійшли російські чиновники, зокрема Ксенія Мішонова, уповноважена з прав дитини в Московській області, і Сергій Кравцов, міністр освіти Росії.

Також під обмеження потрапили два російські пропагандисти, "відповідальні за поширення пропаганди, спрямованої на розпалювання насильства та ненависті до України та її народу".

Один з них – це Антон Красовський, колишнім ведучий Russia Today, який у прямому ефірі заявив, "що українських дітей потрібно топити та спалювати". А також Ольга Любімова, міністр культури Росії. Вона, як зазначається, переслідується за використання свого становища для підтримки згубної антиукраїнської політики російської держави.

Новини за темою: Росія вивезла з України 700 тисяч дітей, - заява депутата РФ

"У жахливій програмі примусової депортації дітей і сповненій ненависті пропаганді, яку просувають його лакеї, ми бачимо справжній намір Путіна – стерти Україну з карти", – додав Клеверлі, коментуючи запровадження санкцій.

Очікується, що обмеження передбачають замороження активів та заборону на в'їзд до Великої Британії.

Раніше 

Уповноважена президента з прав дитини Дар’я Герасимчук повідомляла, що станом на кінець березня 2023 року українській владі точно відомо про понад 19,5 тисяч дітей, вивезених з ТОТ до Росії, але їх складно точно підрахувати через окупацію частини території України.

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ