USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Зниклу 9-річну дівчинку з України знайшли мертвою неподалік лісу в Німеччині

Поліція розслідує вбивство
вбивство дівчинки
Загибла Валерія
Джерело: скріншот

Тіло, яке нещодавно знайшли в лісі неподалік міста Дебельн у Саксонії (Німеччина), належить зниклій 9-річній українці. Це підтвердила німецька поліція, пише Bild.

"На жаль, це так. Загибла дівчинка – зникла дев’ятирічна Валерія, яка стала жертвою злочину. Розслідуємо вбивство. Висловлюємо щирі співчуття родині", – сказав начальник поліції Карстен Кемпф.

За даними поліції, мертву дитину виявили у вівторок, 11 червня, осторонь лісових доріжок, у підліску непрохідної місцевості.

Наразі слідство не знайшло доказів, що дев'ятирічна Валерія стала жертвою сексуального злочину. 

Що передувало?

Валерія зникла вранці 3 червня дорогою до школи, повідомляли німецькі ЗМІ.

Відомо, що батьки бачили дитину близько 6:50, коли вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус до школи. Проте в школі дівчинка так і не з’явилася.

Відеозаписи і свідчення водія автобуса підтвердили, що учениця не їхала до школи звичайним автобусом. Тому поліція не виключала, що у справі фігурують зловмисники.

Водолази обстежували річище річки Мульде, пошукові собаки намагалися знайти слід дівчинки по запаху, також містечком проїжджали патрульні машини. Згодом до пошуків підключили дрони та собак.

За інформацією медіа, дівчинка приїхала до Німеччини у 2022 році. І нібито її батьки розлучені, а батько воює на сході України.

Не перший напад на українців у Німеччині

Варто нагадати, що в травні у місті Дортмунд Рейнсько-Рурського регіону Німеччини з ножем напали на 15-річного українця. За попередніми даними, хлопець з двома друзями розпочали розмову з двома дівчатами й це, ймовірно, не сподобалося групі молодиків, які знаходились неподалік.

Тоді між юнаками розпочалася бійка, під час якої один з них завдав кілька ножових поранень неповнолітньому українцю.

А у лютому в Дюссельдорфі невідомі вбили 17-річного баскетболіста юнацьких збірних України Володимира Єрмакова. Убивство сталося на національному ґрунті. Єрмаков і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду ART Giants (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони українці.

І вже ось у червні на березі річки Майн у Франкфурті 19-річний афганець із ножем напав на українку. Зловмисник завдав їй кілька ударів, зокрема по голові та шиї.

Читайте також:
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора
Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху
Німеччина не виганятиме з країни безробітних українців Німеччина не виганятиме з країни безробітних українців