USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Бразилію накрили сильні зливи: Загинули понад 30 осіб, скасовують карнавали. Фото

Десятки людей у Сан-Себастьяні вважаються зниклими безвісти
повінь в бразилії_3
Джерело: відкриті джерела

Сильний дощ спричинив повені та зсуви, які забрали життя 36 людей у бразильському північному штаті Сан-Паулу. Кількість жертв може зрости. Про це повідомляє AP.

Міста Сан-Себастьян, Убатуба, Ільябела та Бертіога – одні з найбільш постраждалих і зараз перебувають у стані стихійного лиха, скасували свої карнавальні свята, оскільки рятувальні команди намагаються знайти серед завалів зниклих безвісти, поранених та мертвих.

"Нашим рятувальним групам не вдається дістатися до кількох місць – це хаотична ситуація", – сказав Феліпе Аугусто, мер Сан-Себастьяна. Пізніше він додав, що десятки людей вважаються зниклими безвісти, а в місті через зсуви зруйновано 50 будинків.

Уряд штату Сан-Паулу заявив, що кількість опадів у регіоні перевищила 600 міліметрів (23,6 дюйма) за один день, що є одним із найвищих показників у Бразилії за такий короткий період.

На деяких будинках видно лише дах. Мешканці використовують невеликі човни, щоб перевозити речі та людей на вищі позиції. Дорога, яка з'єднує Ріо-де-Жанейро з портовим містом Сантос, була заблокована зсувами та паводковими водами.

Зазначається, що північне узбережжя штату Сан-Паулу є частим місцем карнавалу для багатих туристів.

Що було раніше

Наприкінці грудня смертельна повінь накрила Філіппіни. 45 337 жителів були змушені залишити свої будинки. Також є десятки загиблих. Збитки, завдані сільському господарству та інфраструктурі, оцінюються більш ніж у 87 мільйонів песо (1,6 мільйона доларів).

Читайте також:
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП
Волківський: Наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін, а доля України невідома Волківський: Наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін, а доля України невідома
Президент Бразилії заявив, що його країна не планує арештовувати Путіна Президент Бразилії заявив, що його країна не планує арештовувати Путіна