USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Бразилія та Аргентина готуються оголосити про створення спільної валюти

Очікується, що валютний союз буде другим за розмірами у світі
євро
Джерело: відкриті джерела

Бразилія та Аргентина невдовзі оголосять про створення власної спільної валюти. Як повідомляє Financical Times, про це найближчим часом буде оголошено на саміті у Буенос-Айресі.

Що відомо про нову валюту

Бразильсько-аргентинська валюта називатиметься сюр. В перекладі з іспанської – "південь". Як вона виглядатиме – поки що невідомо, уряди країн тримають це питання в таємниці.

За даними видання, валюта створюється для того, щоб зменшити залежність від долара і сприяти регіональній торгівлі. Якийсь час сюр існуватиме паралельно з бразильським реалом і аргентинським песо.

За словами міністра економіки Аргентини Серхіо Масса, Бразилія й Аргентина запропонували іншим країнам Південної Америки долучитись до проєкту.

У випадку згоди інших держав регіону, новий валютний союз Латинської Америки становитиме близько 5% світового ВВП. Він буде другим у світі. Перший – євро, охоплює близько 14% світового ВВП у доларовому еквіваленті.

Раніше ми писали, що Міжнародний валютний фонд анонсував покращення економічної ситуації у світі у другій половині 2023-го та у 2024 році. До того МВФ прогнозував, що три основні центри глобального зростання – США, ЄС і Китай – послабили свою економічну активність, що в цілому призведе до складнішої ситуації у світовій економіці 2023 року. 

Читайте також:
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Волківський: Наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін, а доля України невідома Волківський: Наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін, а доля України невідома
Президент Бразилії заявив, що його країна не планує арештовувати Путіна Президент Бразилії заявив, що його країна не планує арештовувати Путіна
Санду заявила, що Путіна заарештують у разі його візиту до Молдови Санду заявила, що Путіна заарештують у разі його візиту до Молдови