USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

МВФ погіршив прогноз світової економіки на 2023 рік

Три великі економіки одночасно уповільнюються
МВФ

МВФ

Джерело: відкриті джерела

Три основні центри глобального зростання – США, ЄС і Китай – послабили свою економічну активність, що в цілому призведе до складнішої ситуації у світовій економіці 2023 року. Про це заявила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, повідомляє Aljazeera.

За її словами, 2022-й був менш жорстким.

"2023 рік буде жорсткішим, ніж рік, який ми залишили позаду. Чому? Тому що три великі економіки – США, ЄС і Китай – одночасно уповільнюються", – зазначила вона.

При цьому зауважила, що економічне зростання Китаю вперше за 40 років може бути "на рівні або нижче глобального зростання", оскільки на країну діють такі фактори, як спалах COVID-19.

"Протягом наступних кількох місяців ситуація для Китаю буде важкою, і вплив на китайське зростання буде негативним, вплив на регіон буде негативним, вплив на глобальне зростання буде негативним", – додала Георгієва.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України оприлюднило лист про наміри та меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, у яких закріплено низку структурних маяків нової програми з МВФ. 

Програма, зокрема, передбачає заходи щодо збільшення податкових надходжень і пожвавлення внутрішнього ринку запозичень, забезпечення довгострокової стабільності фінансового сектора, стримування монетарного фінансування, а також поліпшення державного управління та прозорості державних інститутів.

Читайте також:
МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston "Газпрому"
В Іраку криміналізували одностатеві стосунки: Тепер за це загрожуватиме до 15 років позбавлення волі В Іраку криміналізували одностатеві стосунки: Тепер за це загрожуватиме до 15 років позбавлення волі
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW