USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Боррель: Європі потрібен ривок уперед у сфері оборонної промисловості

Він зазначив, що зараз Європа вступає до "періоду Демосфена"
Шмигаль і Боррель_3

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель

Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Європа має зробити ривок уперед у сфері оборони та оборонної промисловості на тлі геополітичної ситуації. Про це заявив голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель, якого цитує офіційний сайт Євросоюзу.

Він зазначив, що зараз Європа вступає до "періоду Демосфена" – античного оратора, який у своїх промовах закликав афінян не бути пасивними перед загрозою з боку короля Македонії Філіпа II. Демосфен також закликав народ підтримати тих, на кого напали македонці, виробляти зброю і мобілізувати всю Грецію. Боррель розповів, що країни Європи "нарешті усвідомлюють численні проблеми безпеки у їхньому небезпечному оточенні"

"За останні роки вже багато зроблено, проте я чудово розумію, що ще багато чого належить зробити, щоб відповідати масштабам загроз, з якими ми стикаємося. Нам потрібен ривок уперед у європейській обороні та європейській оборонній промисловості", – додав голова дипломатії ЄС.

Нагадаємо, Європейський Союз обговорює шляхи пріоритетного доступу до критично важливих матеріалів для оборонної промисловості під час криз. За словами офіційного представника Євросоюзу, знайомого з планами, президент Європейської ради Шарль Мішель планує використати саміт лідерів Європейського Союзу, щоб обговорити занепокоєння, висловлене оборонною промисловістю. Серед них – створення механізму пріоритетності оборонної промисловості в конкуренції з цивільними товарами в разі дефіциту матеріалів та забезпечення довгострокових контрактів для оборонних компаній.

Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на Конгресі PPE у Бухаресті заявила, що ЄС повинен значно збільшити свій промисловий оборонний потенціал у наступні п'ять років. А для цього необхідно збільшити витрати.

Читайте також:
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?