USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Блокада кордону. Збитки України зросли до 1 млрд євро, а польська економіка втратила ще більше

За день простою на кордоні українські перевізники втрачають близько 300–350 євро за кожну вантажівку
Польський кордон
Джерело: відкриті джерела

Через блокування кордону польськими перевізниками українська економіка вже втратила 1 млрд євро. При цьому Польща зазнає ще більших економічних втрат. Про це під час брифінгу заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

За його словами, за день простою на кордоні українські перевізники втрачають близько 300–350 євро за кожну вантажівку.

"Тому зараз вони шукають способи мінімізувати збитки, перенаправляючи вантажівки через кордон з іншими країнами, зокрема Словаччиною, Угорщиною і Румунією", – заявив Балін.

Крім того, на його погляд, ситуація з блокадою така, що більшість українських водіїв навряд чи повернуться до свят додому.

Місяць тому орієнтовні прямі втрати економіки України від блокування низки пунктів пропуску на польсько-українському кордоні склали більше ніж 400 млн євро.

Новини за темою: Польські фермери збираються приєднатися до блокади пункту пропуску на кордоні з Україною

Яка ситуація на КПП "Дорогуськ – Ягодин"

На знову заблокованому пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин" на кордоні з Польщею в бік України пропускають по кілька вантажівок за годину. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"У бік України фактично за годину учасники цієї блокади пропускають по кілька транспортних засобів. Натомість у бік Польщі польська сторона не приймає жодного вантажного транспортного засобу", – сказав Демченко.

Водночас, за його словами, рух для автобусів, які слідують в обидва боки, не блокується.

Нагадаємо, новий міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак назвав протест польських перевізників на кордоні з Україною "транспортним гордієвим вузлом", який затягнувся через бездіяльність попередників. За його словами, розвʼязати цю ситуацію нині буде важко.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України