USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Блінкен: Єгипет відкриє КПП для евакуації громадян із Сектора Гази

Країни працюють над тим, щоб запобігти ескалації і забезпечити допомогу мирним мешканцям Гази
блінкен
Джерело: відкриті джерела

КПП "Рафах" у Єгипті відкриється для евакуації громадян із Сектора Гази. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен за результатами зустрічі з різними регіональними лідерами, включно з лідерами Саудівської Аравії, Бахрейну та Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомляє CNN.

За результатами зустрічі Блінкен наголосив, що "дуже хороші розмови" з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ель-Сісі і зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

""Рафах" буде відкрито. Ми разом з ООН, Єгиптом, Ізраїлем та іншими країнами створюємо механізм, який дасть змогу доставити допомогу і доставити її тим, хто її потребує", заявив держсекретар США.

При цьому уточнив, що всі учасники зустрічі, з якими він спілкувався, поділяють мету Білого дому запобігти ескалації і забезпечити допомогу цивільному населенню, яке опинилося в Секторі Гази.

"Це важкий і складний час, але я чув, що всі країни сповнені рішучості подолати його, пройти через нього і зробити це разом", сказав Блінкен.

Як відомо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

Також ми писали, що Ізраїлю довелося перенести операцію в Газі, яку планували 1415 жовтня.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg