USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Блінкен: Єгипет відкриє КПП для евакуації громадян із Сектора Гази

Країни працюють над тим, щоб запобігти ескалації і забезпечити допомогу мирним мешканцям Гази
блінкен
Джерело: відкриті джерела

КПП "Рафах" у Єгипті відкриється для евакуації громадян із Сектора Гази. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен за результатами зустрічі з різними регіональними лідерами, включно з лідерами Саудівської Аравії, Бахрейну та Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомляє CNN.

За результатами зустрічі Блінкен наголосив, що "дуже хороші розмови" з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ель-Сісі і зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

""Рафах" буде відкрито. Ми разом з ООН, Єгиптом, Ізраїлем та іншими країнами створюємо механізм, який дасть змогу доставити допомогу і доставити її тим, хто її потребує", заявив держсекретар США.

При цьому уточнив, що всі учасники зустрічі, з якими він спілкувався, поділяють мету Білого дому запобігти ескалації і забезпечити допомогу цивільному населенню, яке опинилося в Секторі Гази.

"Це важкий і складний час, але я чув, що всі країни сповнені рішучості подолати його, пройти через нього і зробити це разом", сказав Блінкен.

Як відомо, 7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

Також ми писали, що Ізраїлю довелося перенести операцію в Газі, яку планували 1415 жовтня.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування