USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Бхарат чи Індія: Республіка може офіційно змінити назву

Ідея повернути автентичну назву виникає в країні періодично
Індія
Індія
Джерело: відкриті джерела

У вересні парламент Індії має голосувати за питання зміни назви зі звичної у світі на древню внутрішню Бхарат. Про це інформують місцеві медіа.

Так, у Конституції держави прописані дві назви – є різниця в мові: англійською країна називається Індією, на хінді – Бхарат.

Ідея повернути автентичну назву виникає в країні періодично. Так, у 2015 році був великий процес, який нічого не змінив.

"У заяві адвоката Аджая Г. Маджітії, що стала приводом перемовин, йдеться, що назву "Індія" придумали в колоніальну еру, а країна історично та у священних писаннях називається "Бхарат", – йдеться у повідомленні.

Водночас у межах саміту G20, що відбудеться 9–10 вересня в Делі, розіслані запрошення від імені президента. Але не Індії, а саме Бхарату.

Трішки історії

Слово "Індія" походить від слова "Інд", названого на честь річки Інд (або Сіндху, – ред.), яка протікає через Тибет, індійські Джамму та Кашмір і перетинає більшу частину Пакистану.

Греки та іранці називали її "Хіндос" або "Індос", що означає "Земля на схід від річки Інд". Після колоніальних завоювань голландцями, французами та британцями його використовували для країни Індії.

У стародавньому індійському тексті "Вішну Пурана" назва "Бхарат" згадується як суша, що лежить на північ від океану та на південь від снігових гір. Відповідно до Конституції, Бхарат є офіційною санскритською назвою країни.

Досі назви "Бхарат" і "Індія" часто використовувалися як синоніми, і Бхарат тлумачиться як місцевий переклад слова "Індія". Паспорти, які видають громадянам Індії, також мають офіційні назви Bharat Ganrajya (мовою хінді, – ред.) та Republic of India (англійською, – ред.).

Нині Індія є першою за чисельністю населення (за деякими даними, другою, – ред.) та сьомою за площею країною світу, а також найнаселенішою демократією світу.

Оточена Індійським океаном на півдні, Аравійським морем – на південному заході та Бенгальською затокою – на південному сході і розділяє сухопутні кордони з Пакистаном на заході, Китаєм, Непалом і Бутаном – на півночі, а також із М'янмою і Бангладеш – на сході.

В Індійському океані країна знаходиться неподалік Шрі-Ланки та Мальдівів, її Андаманські й Нікобарські острови розділяють морський кордон із Таїландом та Індонезією.

Новини за темою: Індійська космічна станція вийшла на орбіту Місяця
Теги: Індія
Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
В Індії викрили мережу торгівлі людьми, яка заманювала чоловіків на війну проти України В Індії викрили мережу торгівлі людьми, яка заманювала чоловіків на війну проти України
Росія обманом залучає громадян Індії до участі у війні проти України Росія обманом залучає громадян Індії до участі у війні проти України