USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Білоруські прикордонники продірявили огорожу на кордоні з Латвією, допомагаючи мігрантам проникнути до ЄС

Згодом прикордонники залатали сітку, щоб мігранти не могли повернутися до Білорусі
кордон з Білоруссю
Джерело: Rs.gov.lv
Латвія звинуватила білоруських прикордонників у провокації. Ті продірявили огорожу на межі країн, щоб допомогти незаконним мігрантам проникнути до Латвії. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби Латвії.

Інцидент стався у неділю, 6 серпня. Під час моніторингу прикордонники відділу "Каплава" помітили кількох людей, які незаконно потрапили до Латвії, перетнувши огорожу.

Новини за темою: РФ готує теракт у Білорусі руками вагнерівців, щоб втягнути Мінськ у війну проти України, – СБУ

Як зазначає Рига, представники білоруської влади допомогли мігрантам подолати її, перетиснувши дроти. А згодом залатали сітку, щоб мігранти не могли повернутися до Білорусі.

Усіх порушників кордону затримали. Чоловіків не допустили до Латвії та повернули до країни відправлення, зазначає прикордонна служба.

Огорожі на кордоні з Білоруссю

2016 року Латвія збудувала на кордоні з Білоруссю паркан, щоб убезпечити себе від мігрантів. Загалом проєкт передбачає будівництво 173-кілометрової латвійсько-білоруської прикордонної смуги.

Також Рига планує розгорнути спеціальну оперативну групу на кордоні з Білоруссю через імовірну військову загрозу після переміщення найманців ПВК "Вагнера".

Теги: Латвія
Читайте також:
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі
"Коаліція дронів": Латвія відправить Україні першу велику партію безпілотників