USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Білорусь встановила контрольні пункти на кордоні з Росією

На кордонах вже з'являються черги
Контрольний пункт на кордоні
Джерело: відкриті джерела

Влада Білорусі запровадила тимчасовий прикордонний паспортний контроль на всіх основних в'їздах з Росії. Про це повідомило видання Zerkalo, інформацію підтвердили в Держприкордонкомітеті Білорусі. 

"Так, проводяться зараз певні заходи. Це у рамках виконання ратифікаційної угоди про взаємне визнання віз із Росією. На шістьох основних напрямках працює цей контроль. Це лише на в'їзд", – пояснили в Держприкордонному комітеті Білорусі.

Раніше у п'ятницю, 5 травня, почали надходити повідомлення, що на кордоні з РФ із білоруського боку встановлюють щось на зразок контрольних пунктів. 

Новини за темою: В Україні зменшилася кількість чоловіків, які намагаються незаконно виїхати з країни, – ДПСУ

За інформацією очевидців, на трасі М1 біля кордону біля страхових кіосків увечері четверга розпочали роботи і встановили прикордонний пункт: кілька вагонів для прикордонників, чотири шлагбауми, загороджувальну стрічку з шипами.

В білоруських Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що на кордоні вже створюються черги, особливо на трасі M1, зазначається у виданні.

З 1 квітня 2011 року було скасовано транспортний контроль на білорусько-російському кордоні. Пропускний пункт існував формально.

Зенітний ракетний полк Білорусі біля кордонів з Україною

В березні Міністерство оборони РБ заявило, що сформувало новий зенітний ракетний полк біля кордонів з Україною, приблизно за 60 км від Рівненської області.

Згідно з заявою Міноборони РБ, під час формування полку особлива увага приділялася створенню сучасної військової інфраструктури та навчально-матеріальної бази, обладнанню комфортабельних місць розміщення особового складу, питанням соціального забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей.

Читайте також:
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога