USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Біля берегів Лівії через аварію на кораблі потонули понад 60 мігрантів, серед них є діти

Також є зниклі безвісти, яких вважають, ймовірно, загиблими
корабель у Лівії
Мігранти в Середземному морі
Джерело: Reuters

Біля берегів Лівії у Середземному морі через аварію на кораблі потонули понад 60 мігрантів. Посилаючись на свідчення тих, хто вижив, агентство ООН повідомило, що напередодні судно вийшло з міста Зувара з приблизно 86 людьми на борту, пише BBC.

За попередньою інформацією, високі хвилі затопили судно і 61 мігранта, в тому числі постраждали діти. Також є зниклі безвісти, яких вважають, ймовірно, загиблими.

"Лівія є одним з основних пунктів відправлення для мігрантів, які намагаються перетнути Середземне море і потрапити до Європи. За різними оцінками, лише цього року під час спроб перетнути Середземне море потонули понад 2 тис. 200 людей, що робить цей маршрут одним з найнебезпечніших у світі", – йдеться у повідомленні.

У своєму дописі в соціальній мережі X речник МОМ назвав кількість загиблих цього року "драматичною цифрою, яка, на жаль, свідчить про те, що недостатньо робиться для порятунку людських життів на морі".

Мігранти в Середземному морі

У Середземному морі часто можна побачити десятки мігрантів у човнах, занадто малих для того, щоб їх безпечно утримувати.

Ті, хто вирушає в подорож, зазвичай сподіваються висадитися в Італії, перш ніж потрапити до інших країн Європи: одні рятуються від конфлікту чи переслідувань, інші – в пошуках роботи.

Новини за темою: У Кенії кількість загиблих у культі Судного дня перевищила 300 осіб

За даними Агентства ООН у справах біженців, цього року до Італії прибуло понад 153 000 мігрантів з Тунісу та Лівії.

Зокрема, більшість постраждалих останнього інциденту були з Нігерії, Гамбії та інших африканських країн.

Новини за темою: Понад дві третини українських біженців, імовірно, не повернуться в Україну до завершення війни, – результати дослідження
Читайте також:
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Європарламент схвалив масштабні реформи міграційної політики ЄС Європарламент схвалив масштабні реформи міграційної політики ЄС
Через дефіцит какао в Африці можуть зрости ціни на шоколад по всьому світу, – Reuters Через дефіцит какао в Африці можуть зрости ціни на шоколад по всьому світу, – Reuters