USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Наступ на Харківщину: Росія залучає студентів та мігрантів з Африки

Деяких африканців змушують обирати між депортацією з РФ та участю в бойових діях
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

РФ змушує тисячі іноземних студентів та мігрантів воювати на боці Росії проти України. Зокрема, йдеться про Харківську область. Про це повідомляє Bloomberg.

Якщо ж вони не погоджуються приєднуватись до армії РФ, Кремль погрожує не продовжувати їм візи. Також деяких африканців змушують обирати між депортацією та участю в бойових діях.

За даними української розвідки, Росія проводить глобальну кампанію з вербування іноземних найманців у щонайменше 21 країні, зокрема в кількох країнах Африки.

Також неназваний український чиновник повідомив виданню, що серед полонених, яких захопили українські військові на полі бою, зросла кількість іноземних бійців. За його словами, часто зустрічаються африканці та непальці.

"Африканський корпус"

У січні повідомлялося, що Росія набирає 20 тисяч солдатів з Африки, щоб замінити найманців групи "Вагнера" по всьому континенту. Кремль намагається створити так званий "Африканський корпус".

Очікувалося, що він посилить військову присутність Росії за допомогою мережі баз, контрольованих міністерством оборони, у спробі відродити вплив Москви на континенті часів холодної війни в період різкого зниження впливу Заходу. Це також дозволило б Кремлю консолідувати контроль над бізнесовою мережею "Вагнера" в Африці, включаючи потенційно прибуткові гірничодобувні інтереси після загибелі минулого року засновника групи Євгена Пригожина.

Восени минулого року публічне оголошення набору до російського "Африканського корпусу" свідчило про провал спроби міністерства оборони Росії прямо вербувати колишніх бійців ПВК "Вагнер" для операцій в Африці.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі