USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Банда фальшивомонетників хотіла продати в Києві пів мільйона підроблених доларів

СБУ затримала на гарячому організатора злочинної групи
шахраї_1
Затримання аферистів
Джерело: Telegram СБУ

Правоохоронці провели спецоперацію у трьох регіонах України, у результаті якої нейтралізували потужне угруповання фальшивомонетників. Зловмисники збиралися продати у Києві пів мільйона підроблених доларів, повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Так, під час оперативних дій співробітники СБУ затримали на гарячому організатора злочинної групи.

"Ділок хотів продати "пробну" партію банкнот у розмірі 50 тис. підроблених американських доларів. Учасники угруповання підшукували оптових покупців фальшивої валюти через власні зв’язки у кримінальних колах. Фейкові купюри фігуранти пропонували своїм клієнтам за 60% від ринкової вартості реальних іноземних грошей", – розповіли слідчі.

Виявилося, що незаконну діяльність організував мешканець Ужгорода, який залучив до складу злочинної групи двох спільників – жителів Києва та Львова.

При обшуках за адресами проживання та в автомобілях фігурантів вилучили понад 70 тис. доларів, з них 50 тис. – фальшивих. Також знайшли спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, паспорти сторонніх осіб, печатки, а також вироби із золота і твори живопису з ознаками підробки.



На підставі зібраних доказів організатору угруповання повідомили про підозру. Наразі він під вартою. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру двом його спільникам.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, насамперед каналів надходження фальшивої валюти. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше

У Львові прокуратура викрила й заблокувала роботу угруповання, яке під виглядом державної допомоги обкрадало українців через фішингові сайти банківських установ. Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

Так, шахраї викрали з рахунків громадян 6 млн гривень. 

"Повідомлено про підозру восьми учасникам злочинної організації за фактами шахрайства, створення злочинної організації, несанкціонованого втручання в інформаційні (автоматизовані) системи", – йдеться в повідомленні правоохоронців.

Новини за темою: На Полтавщині інтернет-шахраї "продавали" за передплатою автозапчастини, техніку й смартфони
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів