USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Полтавщині інтернет-шахраї "продавали" за передплатою автозапчастини, техніку й смартфони

Після отримання передплати або повної суми, продавець розчинявся в онлайн-просторі
шахраї
Джерело: Нацполіція

На Полтавщині викрили групу інтернет-шахраїв, які "продавали" за передплатою автомобільні запчастини, техніку та смартфони. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

Правоохоронці розповіли, що для шахрайських оборудок спільники використовували популярний інтернет-майданчик. Залишали під оголошеннями з товаром фіктивні позитивні відгуки "клієнтів" та надсилали покупцям сфальшовані електронні бланки відправлень.

"Після отримання передплати або повної суми, продавець розчинявся в онлайн-просторі – змінював стару сім-карту на нову та не відповідав на листи в чаті онлайн-платформи. До обману інтернет-покупців причетні групи чоловіків, віком від 24-х до 27 років, які мешкають в Полтавському районі", – зазначив начальник обласної поліції Євген Рогачов.

Слідчі провели близько десятка санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів та вилучили понад 30 мобільних телефонів, понад 20 банківських карт різних фінансових установ, більше сотні сім-карт, ноутбуки, планшети, документи, гроші, флеш-накопичувачі, автомобіль марки BMW та інші речові докази. 

Новини за темою: На Львівщині затримали шахраїв, які привласнили 6 млн гривень з рахунків громадян під виглядом державної допомоги

Нині тривають оперативні заходи та слідчі дії щодо встановлення епізодів злочинної діяльності фігурантів, можливих співучасників та осіб, які зазнали шкоди від шахрайських дій.

Слідчі здійснюють досудове розслідування за статею "Шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, недавно в Україні національна поліція ліквідувала розгалужену злочинну мережу, в якій брали участь 56 фігурантів. 

Зловмисники розсилали фішингові посилання для отримання даних про банківські картки українців. Так, вони отримали доступ до рахунків більше ніж 10 тисяч громадян і привласнили близько 15 мільйонів гривень. 

Читайте також:
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах
В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу "Наталка Полтавка.doc" зібрали з історії реальних героїв
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території