USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Байден заявив про початок військової операції на Близькому Сході

Це стало відповіддю на атаку бойовиків по базі США у Йорданії
Байден

Джо Байден

Джерело: відкриті джерела

Президент США Джо Байден заявив про початок військової операції на Близькому Сході у відповідь на атаку бойовиків по базі США у Йорданії. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден нагадав, що минулої неділі троє американських солдатів були вбиті в Йорданії безпілотником, запущеним групами бойовиків за підтримки Корпусу вартових ісламської революції (КВІР).

"Раніше сьогодні (у п'ятницю, - ред.) я був присутній на гідному поверненні цих відважних американців на авіабазі Дувр, і я розмовляв з кожною з їхніх родин", - сказав він.

Байден заявив, що за його вказівкою збройні сили США завдали ударів по об'єктах в Іраку та Сирії, які КВІР і пов'язані з ним бойовики використовують для нападу на американські війська.

"Наша відповідь почалася сьогодні. Це триватиме у часи та місцях, які ми виберемо", - йдеться в заяві.

Байден додав, що Сполучені Штати не прагнуть до конфлікту на Близькому Сході чи будь-де ще в світі. 

"Але нехай знають усі ті, хто може заподіяти нам шкоду: якщо ви завдасте шкоди американцеві, ми відповімо", - наголосив він.

Попередньо, Центральне командування США в соцмережі X повідомило, що Сили Центрального командування США (CENTCOM) завдали авіаударів в Іраку та Сирії по загону Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) і пов’язаних з ним ополченців.

Зазначалося, що понад 85 цілей були атаковані за допомогою багатьох літаків, у тому числі дальніх бомбардувальників, які прилетіли зі Сполучених Штатів. 

"Під час авіаударів було застосовано понад 125 високоточних боєприпасів. Об’єкти, по яких було завдано ударів, включали командно-контрольні оперативні центри, розвідувальні центри, сховища ракет і безпілотних літальних апаратів, а також об’єкти матеріально-технічного забезпечення та постачання боєприпасів угруповань ополчення та їх спонсорів КВІР, які сприяли нападам на сили США та коаліції", - йшлося у повідомленні.

Новини за темою: США вважають, що їх базу в Йорданії атакував іранський дрон

Раніше ми повідомляли, що США готують план дій на випадок розширення конфлікту на Близькому Сході.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства