USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

США вважають, що їх базу в Йорданії атакував іранський дрон

Штати погодили удари у відповідь
Вибух, вогонь
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки вважають, що безпілотник, який 28 січня вдарив по базі в Йорданії, що привело до загибелі трьох та поранення понад сорока американських військових, був іранського виробництва. Вашингтон схвалив плани ударів у відповідь.

За словами чотирьох американських чиновників у бесіді з агентством зазначається, що Вашингтон таким чином поклав відповідальність за дану атаку на Близькому Сході на бойовиків, яких підтримує Тегеран, та на Іран, зокрема враховуючи його допомогу угрупованню.

Хоча модель дрона наразі публічно не розкривається, початкові ознаки свідчили про те, що він, ймовірно, був іранським. Зазначається, що офіційна оцінка була зроблена лише нещодавно після виявлення фрагментів безпілотника.

Сьогодні, 1 лютого, на CBS News з'явилася інформація від офіційних осіб США про те, що Вашингтон схвалив плани багатоденних ударів в Іраку та Сирії по численних цілях, включаючи іранський персонал і об'єкти.

У матеріалі не надається подробиць про те, що означало схвалення Штатами "графіку ударів". Разом з тим у пресі вказується, що американська сторона знає про спосіб покарати підтримуваних Іраном бойовиків, не спровокувавши ширшу війну на Близькому Сході.

Відомо, що 28 січня на північному сході Йорданії біля кордону із Сирією безпілотник атакував американську військову базу "Вежа 22". За даними Пентагона, внаслідок цієї атаки поранень зазнали понад 40 американських солдатів. Також в Міноборони Сполучених Штатів зазначили, що до нападу, за попередніми даними, причетне угруповання "Катаїб Хезболла", яке підтримує Іран.

Раніше сирійські медіа і спостерігачі, які відстежують конфлікт, поінформували про ймовірні авіаудари з боку Йорданії по південній частині Сирії. Через це нібито загинули десятеро людей.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю