USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Байден погоджується на більш жорстку імміграційну політику, щоб відвернути критику та забезпечити допомогу Україні, – ЗМІ

У Сенаті розробляють імміграційну угоду, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку
Байден

Джо Байден

Джерело: відкриті джерела

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден погоджується на більш жорстку імміграційну політику, що дозволить забезпечити допомогу для України і може відвести критику. Про це пише The Wall Street Journal.

За даними журналістів, зараз у Сенаті США розробляється імміграційна угода, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку на кордоні з Мексикою. Вона має бути прийнята в обмін на допомогу для України та Ізраїлю.

У виданні вказують, що вона має хороші шанси на ухвалення, хоча республіканці висувають більш жорсткі умови.

"Готовність Байдена вести переговори з республіканцями демонструє те, чого багато ліберальних демократів давно боялися, що він готовий піти вправо, щоб укласти угоду щодо імміграції та забезпечити фінансування воєн", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що, за результатами опитування CBS News, проведеного на початку місяця, рейтинг Байдена щодо розв'язання питань імміграції був рекордно низьким: 68% респондентів сказали, що не схвалюють його міграційної політики, а також 63% хочуть, щоб президент посилив її.

Упродовж своєї 50-річної політичної кар’єри, яка часто зосереджувалася на зовнішньополітичних пріоритетах, Байден рідко брався за складне питання імміграційної політики. А коли він це робив, то зазвичай підтримував помірковану позицію.

У виданні додають, що протягом трьох років адміністрація Байдена намагалася приборкати зростання кількості мігрантів на південному кордоні. Республіканці взялися за це питання, і, як очікується, двопартійна угода може припинити дискусії.

Допомога Україні від США

Раніше у Білому домі повідомили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом Сполучених Штатів Америки. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. 

За його словами, президент Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями. Він вказав, що після цього, за відсутності додаткового фінансування, немає іншого "чарівного горщика", в якому можна було б знайти підтримку для України.

Нагадаємо, наприкінці минулого року стало відомо, що адміністрація президента Джо Байдена оголосила про виділення нового безпекового пакета для України вартістю 250 мільйонів доларів. Зокрема, туди увійшли компоненти до засобів протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси та протитанкова зброя.

Новини за темою: Адміністрація Байдена змінює стратегію щодо підтримки України, – Politico

Також зазначимо, що раніше три комітети Палати представників Конгресу Сполучених Штатів, очолювані республіканцями, оприлюднили документ, у якому піддають суворій критиці адміністрацію президента Байдена за недостатню допомогу Україні. 

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів