USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Альтернативи диджиталізації немає: Уряд вже розробляє механізм електронного бронювання

Цифрове рішення стосовно процедури бронювання зʼявиться, коли влада напрацює нові положення стосовно бронювання
Бронювання працівників
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Електронне бронювання таки буде. Кабінет міністрів вже працює над цим. Про це повідомили представники Міністерства економіки, передає AIN.UA.

Зазначається, що іншої альтернативи, крім диджиталізації процесів, пов’язаних із бронюванням, немає.

"Це буде однозначно зроблено. Ми зараз обговорюємо з Міністерством оборони та Мінцифри принципові підходи до того, яким чином перевести "в цифру" постанову (Кабінету міністрів, – ред.) №76 або ті нормативно-правові акти, які регулюють або будуть регулювати питання бронювання військовозобов’язаних", – розповіли в Мінекономіки.

У відомстві повідомили, що цифрове рішення стосовно процедури бронювання зʼявиться, коли влада напрацює нові положення стосовно бронювання, які збалансують потреби безпеки й оборони, економіки, бюджету, бізнесу, гуманітарної сфери тощо.

Які компанії можуть претендувати на економічне бронювання

Голова комітету ВР із податкової політики Данило Гетьманцев розповів, що підприємства, які відповідають критеріям так званого "білого бізнесу", можуть отримати право на бронювання співробітників. Які саме критерії поставили перед компаніями, читайте тут.

Хто ще підлягає бронюванню?

Додамо, що бронюванню підлягають працівники тільки критично важливих для економіки підприємств.

За даними "Інтерфакс-Україна", станом на лютий 2024 року в Україні було 143 підприємства, установи та організації у сфері культури та інформаційної політики, які є критично важливими для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Новини за темою: Бронювання від мобілізації можуть отримати всі поліцейські, – Демченко

Нещодавно стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України внесло державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів" до переліку критично важливих для функціонування економіки. 

Крім того, критично важливими визнали телеканали, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини".

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини