USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

"Або викинути, або віддати дітям": Співробітників Кремля попросили позбутися iPhone

Вимога відмовитися від iPhone пов'язана з міркуваннями безпеки
iPhone
Джерело: відкриті джерела

В адміністрації президента Росії закликали своїх співробітників до кінця березня замінити телефони iPhone на смартфони інших марок і з іншою операційною системою. Про це пише "Коммерсант".

"iPhone – все. Або викинути, або дітям віддати. Це за березень доведеться зробити всім", – розповів співрозмовник видання.

Зазначається, що вимога відмовитися від iPhone пов'язана з міркуваннями безпеки – у Кремлі вважають, що ці гаджети більшою мірою схильні до злому і шпигунства з боку західних фахівців порівняно з іншими смартфонами.

Співробітникам адміністрації Путіна рекомендували купувати телефони з операційними системами Android, її китайськими аналогами або "Аврора". Остання розроблена російською компанією "Открытая мобильная платформа", "дочкою" ПАТ "Ростелеком".

Подейкують, що, можливо, Кремль навіть закупить нові "безпечні" телефони для своїх співробітників, щоб полегшити їм відмову від американської техніки.

До речі, у червні 2022 року губернаторів і федеральних органів виконавчої влади закликали на "необхідність використання в рамках службової діяльності виключно вітчизняних засобів обміну миттєвими повідомленнями". А трохи пізніше російським чиновникам рекомендували відмовитися від використання Zoom на користь вітчизняної Trueconf. 

Нині ж контррозвідувальна служба Великої Британії МІ5 в рамках оновленої стратегії оборони, безпеки та зовнішньої політики оголосила про створення нового підрозділу, який буде протидіяти китайським та російським шпигунам.

Читайте також:
На т. о. території України прибули спецзагони з Кремля: Начебто будуть На т. о. території України прибули спецзагони з Кремля: Начебто будуть "малювати" для Путіна результат виборів
Кремль уже не сподівається на повернення 300 млрд доларів заморожених активів, – Reuters Кремль уже не сподівається на повернення 300 млрд доларів заморожених активів, – Reuters
У Путіна стурбовані виходом України в Чорне море і ризиком дестабілізації у РФ, – ГУР У Путіна стурбовані виходом України в Чорне море і ризиком дестабілізації у РФ, – ГУР
У розвідці розповіли, для чого Кремль використовує нову ПВК У розвідці розповіли, для чого Кремль використовує нову ПВК "Редут"