USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

У Путіна стурбовані виходом України в Чорне море і ризиком дестабілізації у РФ, – ГУР

У Москві стурбовані тим, що західна допомога Україні продовжиться наступного року
Кремль Росія Москва

Кремль

Джерело: відкриті джерела

Кремль оцінює збереження Україною виходу до Чорного моря як загрозу, яка в майбутньому може призвести до "набагато більших проблем". Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

"Зазначені оцінки військово-політичне керівництво держави-агресора використовує для планування подальших бойових і спеціальних дій у рамках війни проти України", – пише ГУР.

У диктатора Володимира Путіна акцентують на скороченні фінансової допомоги Україні з боку її союзників. Водночас у Росії стурбовані тим, що західна допомога продовжиться наступного року.

"Утвердження прозахідного вектора розвитку України та збереження виходу нашої держави до Чорного моря оцінюється Москвою як загроза, що в майбутньому може призвести до "набагато більших проблем", – додає розвідка.

Новини за темою: Війна РФ проти України увійшла у критичний період, – голова Служби зовнішньої розвідки

Також Кремль характеризує як особливу небезпеку відразу та зневагу до Росії в українському суспільстві. Зокрема, Кремль вважає критичним те, що російськомовні українці почали переходити на рідну мову.

"Аби знову "привернути" колишніх прихильників Росії серед українців, московські "стратеги" наголошують на необхідності уявити "образ майбутнього для українців за різних сценаріїв "СВО", – пише розвідка та додає, що в Кремлі не уточнюють подробиць планів, утім, переконані в необхідності "силових чисток і кардинальної зміни еліти" в Україні.

Водночас Москва вважає, що довга війна в Україні за нинішньої конфігурації глобальних сил може призвести до дестабілізації всередині самої Росії. Ймовірно, у 2024 році Кремль посилить репресивну внутрішню політику.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Росія вважає за необхідне зруйнувати єдність всередині України. Для цього там планують проведення декількох гібридних підривних кампаній поряд із продовженням інтенсивних бойових дій.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді