USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

На т. о. території України прибули спецзагони з Кремля: Начебто будуть "малювати" для Путіна результат виборів

Таке рішення засвідчує провал примусової паспортизації ворогів на ТОТ України
Кремль

Кремль. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Росія посилює тиск та активізує заходи з імітації так званих "виборів Путіна" на тимчасово окупованих територіях. Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, для створення фейкової картинки "підтримки" російського диктатора окупанти відрядили на поневолені території спеціально підготовлені загони, які куруватимуть фальсифікаціями та стежитимуть за роботами так званих "виборчих комісій".

"Одне із завдань цих загонів – до 10 березня 2024 року прозвітувати про готовність до "голосування" працівників підприємств на окупованих територіях, а також надати прогноз "підтримки"президента РФ Володимира Путіна. Також у Кремлі затвердили новий "порядок" проведення "голосування" на ТОТ України. Свіжа московська методичка передбачає, що взяти участь у незаконних "виборах" на поневолених територіях можна як з російським, так і з українським паспортом, ID-карткою чи іншим документом, який посвідчує особу", – йдеться в повідомленні.

Таке рішення засвідчує провал примусової паспортизації на окупованих територіях України. А також є черговим інструментом російських спецслужб для виявлення "неблагонадійних" українців для здійснення репресій, додають в ГУР.

"За завданням із Москви окупаційні адміністрації та пропагандисти активно поширюють фейки про начебто "85% підтримки" Путіна на ТОТ України. І просувають так звану систему "мобільний виборець", яка, зокрема, дозволяє "проголосувати" онлайн і "без реєстрації" на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей", – пояснюють у розвідці.

Новини за темою: Буданов: Коли закінчиться наступ РФ, що буде з Кримським мостом та де Росія братиме зброю

У росіян дві мети до президентських виборів

Окупанти мають дві мети до президентських виборів в Росії. Зокрема, захопити Авдіївку та просунутися у Харківській області.

"Як Путін і Росія використовуватимуть ці вибори у своїй війні проти України? Тут немає нічого нового. Вони хочуть легітимізувати свій режим на окупованих українських територіях і показати загальну підтримку населення. Результат вже відомий. Близько 75% голосів отримає Путін", – зазначив очільник ГУР Буданов.

На його думку, Росія прив'язана до певних символів. Буданов вважає, що найбільш ймовірними цілями ворога є Куп'янськ та Авдіївка. Адже диктатор Володимир Путін до виборів хоче захопити Авдіївку.

Читайте також:
Разумков про вибори: Треба спочатку зробити так, щоб перемогла українська армія, а потім депутати Разумков про вибори: Треба спочатку зробити так, щоб перемогла українська армія, а потім депутати
У Польщі найбільше голосів на виборах до місцевих рад здобула опозиція, – екзит-пол У Польщі найбільше голосів на виборах до місцевих рад здобула опозиція, – екзит-пол
Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні
Словаччина обирає президента: Стартував другий тур виборів між проросійським і прозахідним кандидатами Словаччина обирає президента: Стартував другий тур виборів між проросійським і прозахідним кандидатами