Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

США вважають, що доцільніше бити ракетами ATACMS по Криму і не дозволяють ними атакувати Курськ, – CNN

Американські посадовці вважають, що Україна, направивши частину військ на Курськ, могла створити слабкі місця на власних лініях фронту
Ракета ATACMS
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки не дозволяють Україні використовувати надану США зброю далекого радіусу дії, зокрема ракети ATACMS, в межах Курської області. Про це пише CNN.

Деякі анонімні офіційні особи заявили, що причина нібито не в ризику ескалації, а в тому, що Сполучені Штати мають лише обмежені запаси ракет великої дальності для надання Україні, і вважають, що їх було б краще використовувати для продовження націлювання на окупований Росією Крим.

Крім того, посадовці вважають, що Україна, направивши части військ на Курськ, могла створити слабкі місця на власних лініях фронту, якими Росія може скористатися, щоб отримати більше позицій всередині України.

"З військового погляду це вражає. Але Україна залучає до цього досить досвідчені війська, і вони не можуть дозволити собі втратити ці війська", – сказав чиновник про Курську операцію.

Що думають у Великій Британії?

Нагадаємо, уряд Великої Британії також не дав Україні дозвіл на використання далекобійних ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курську область. Позиція щодо використання ракет залежить не тільки від Великої Британії, оскільки Storm Shadow виробляються спільно з Францією. Таким чином, Париж також має право голосу щодо умов їх застосування.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

12 серпня президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів