Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Майже всі демократи підтримали висунення Гарріс у президенти США, тепер вона обирає віцепрезидента, – ЗМІ

Наразі Гарріс розглядає двох кандидатів у віцепрезиденти Сполучених Штатів Америки
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Чинна віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс здобула перемогу у віртуальному голосуванні Демократичної партії за кандидата на пост президента. Її підтримали 99% делегатів, повідомляє AP.

Як пише видання, голосування проводилося віртуально протягом п'яти днів, а не як зазвичай, наживо на з'їзді партії, щоб "уникнути потенційних юридичних проблем".

Тепер же Гарріс мають номінувати офіційно. Це може статися під час з'їзду партії 19 серпня. Гарріс отримала підтримку 99% із 4567 делегатів, які проголосували.

Водночас Bloomberg зазначає, що Гарріс має найближчим часом оголосити свого напарника – кандидата на посаду майбутнього віцепрезидента США. Політикиня уже зустрілася щонайменше з трьома можливими кандидатами: сенатором Аризони Марком Келлі, губернатором Пенсільванії Джошем Шапіро і губернатором Міннесоти Тімом Волцем.

Новини за темою: Чи почнеться Третя світова війна, вирішиться в Україні, – у США оприлюднили звіт Конгресу

При цьому Reuters уточнює, що Гарріс звузила коло кандидатів до двох і обирає між губернаторами Волцем і Шапіро.

Гарріс може оголосити ім'я свого кандидата у віцепрезиденти ввечері 6 серпня на передвиборчому мітингу у Філадельфії.

Як відомо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги буде віцепрезидентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів Америки під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Натомість президент США Джо Байден заявив, що знімає свою кандидатуру на пост глави держави і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Згодом Гарріс підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. Політикиня заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії.

До того ж у Сполучених Штатах вже провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, вона набрала 44%, а Трамп 42%. Таким чином, нинішня віцепрезидентка США випередила колишнього главу держави на 2%. 

Додамо, що Гарріс випереджає свого опонента Дональда Трампа у чотирьох ключових штатах із семи.

 
Читайте також:
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс
Рахунок 1:1 та тема України: Головне з дебатів Трампа та Гарріс