Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн гривень

Резніченка підозрюють у причетності до справи про зловживання на "Великому будівництву"
Валентин Резніченко
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід і визначив 30 млн гривень застави колишньому голові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку. Також він зобов'язаний не покидати Дніпропетровщину, здати закордонні паспорти, носити електронний браслет, пише журналіст Олег Новіков.

"Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Резніченка з альтернативою 41 млн гривень застави", – йдеться в повідомленні.

Крім того, ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Департаменту ЖКГ і будівництва Дніпропетровської ОВА Андрію Коломойцю – це застава в 15 млн гривень.

Захист розповідав, що у нього дві неповнолітні дитини, хвора мати, а також те, що він зарахований до аспірантури.

У чому підозрюють Резніченка

НАБУ і САП підозрюють Коломойця та ще кількох осіб у причетності до справи ексголови ОВА Резніченка. Йдеться про ремонт доріг у Дніпропетровській області у 2022 році, коли переможцем тендерів була фірма, нібито пов’язана з Резніченком.

За даними слідства, підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування, а також для уникнення необхідності розробки проєктної документації, проведення її експертизи та здійснення технічного нагляду замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг ("Велике будівництво", – ред.) на необхідність їхнього експлуатаційного обслуговування.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 млрд гривень. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов'язаною із головою Дніпропетровської ОВА, яка завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн гривень.

Нагадаємо, 24 січня 2023 року уряд погодив звільнення керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

Читайте також:
На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень
Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон