Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ

Гуманітарна медична організація пропрацювала в Росії 32 роки
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Гуманітарна медична організація "Лікарі без кордонів" (MSF) оголосила про вихід з Росії після 32 років роботи в країні. Про це стало відомо з заяви, оприлюдненої на офіційному сайті організації.

Вона вказала причиною виходу з РФ скасування російською владою реєстрації "Лікарів без кордону". 

"Через 32 роки після початку роботи в Росії "Лікарі без кордонів" змушені закрити свою діяльність у цій країні. У серпні цього року отримали лист від міністерства юстиції РФ з рішенням про виключення філії некомерційної асоціації "Лікарі без кордонів" (Нідерланди) в Росії з реєстру філій і представництв іноземних неурядових організацій", – йдеться в заяві.

Водночас в MSF зауважили, що керуються "принципами незалежності, неупередженості та нейтральності, а також медичної етики" і "надають допомогу залежно від потреб".

"Лікарі без кордонів" працювали у різних регіонах Росії – Москві, Санкт-Петербурзі, Кемеровській області, Чечні, Інгушетії, Дагестані. Після повномасштабного вторгнення країни-агресорки в Україну – в Бєлгороді та Ростові-на-Дону.

Варто нагадати, що "Лікарі без кордонів" працюють у всьому світі та надають безплатну гуманітарну і невідкладну медичну допомогу населенню, яке постраждало від збройних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції та стихійних лих.

Додамо також, що вже близько 1000 компаній вийшли з ринку РФ. Однак все ще достатньо таких, які ведуть бізнес в країні-агресорці. Приміром Сполучені Штати Америки днями оголосили про нові санкції для РФ. Цього разу йдеться про низку компаній IT-сфери. Частина з них ввела обмеження, ще частина зовсім покинула російський ринок.

Читайте також:
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН
Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ