Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Голову Тернопільської облради Михайла Головка, якого впіймали на хабарі, поновили на посаді

Раніше його звинувачували у вимаганні хабаря у сумі 2,4 млн гривень
Михайло Головко
Джерело: Слово і діло

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов про поновлення на посаді та виплату зарплати за час вимушеного прогулу голові Тернопільської обласної ради Миколі Головку. Цю інформацію він підтвердив "Суспільному".

Так, за рішенням суду, Головко має приступити до своїх посадових обов'язків на посаді голови обласної ради і отримати компенсацію зарплати за час відсутності на роботі. Йдеться про 591 тисячу гривень.

Справа Головка

Влітку минулого року Головка затримали на хабарі. Йому та двом заступникам оголосили підозру. За даними слідства, чиновники вимагали з підприємця-волонтера близько 2,4 мільйона гривень.

Тоді голові облради ВАКС призначив два місяці арешту або заставу у розмірі 805 тис. гривень. Народна депутатка Оксана Савчук, яка є членкинею партії ВО "Свобода", просила суд віддати Михайла Головка на поруки, проте суд їй відмовив.

Також слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації (ОВА) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб (до 26 серпня 2023 року включно).

Навесні минулого року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційні скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської ОВА обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. гривень застави. 

А 11 січня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Тернопільської обласної ради, якого підозрюють у проханні надати та отриманні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера.

Що відомо про Головка

Михайло Головко (народився 3 травня 1983 року, с. Токи, Україна) – український політик, громадсько-політичний діяч, кандидат економічних наук (2018). Член ВО "Свобода" з 2002 року. Голова Тернопільської обласної ради (від 25 листопада 2020).

Народний депутат України 7-го (заступник голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, голова підкомітету з питань господарського законодавства) та 8-го (член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики; голова міжфракційного депутатського об'єднання Верховної Ради України "За тверезе майбутнє") скликань.

У січні 2013 року захищав інтереси групи компаній "Мрія" Івана Гути від тиску податкової. Активний учасник Революції гідності. Комендант наметового містечка на вулиці Лютеранській.

Читайте також:
Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування
Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн гривень
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"