Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Нардеп Одарченко, якого затримували за хабар у крипті, незаконно виїхав за кордон

Нині депутата оголосили в міжнародний розшук
Андрій Одарченко
Джерело: Facebook

Народний депутат ("Слуга народу") Андрій Одарченко, який фігурує у справі про хабар у криптовалюті для голови Державного агентства відновлення, незаконно виїхав за кордон, передає пресслужба НАБУ

"За попередніми оперативними даними, чинний нардеп, обвинувачений у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення, порушив покладені на нього процесуальні обов'язки та незаконно перетнув державний кордон", – йдеться в повідомленні.

Нині прокурори заявили клопотання про стягнення внесеної обвинуваченим застави у сумі 15 млн гривень в дохід держави та оголошення його в розшук. Вищий антикорупційний суд має розглянути це клопотання вже завтра, 19 вересня. Окрім того, суддя ініціював привід Одарченка.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі припустили, що депутат покинув Україну через Закарпатську область, куди виїхав ще на початку великої війни. До того ж Одарченка сьогодні не було й у Верховній Раді, а ще раніше він здав закордонні паспорти.

Новини за темою: Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків

Справа Одарченка

Нагадаємо, народного обранця підозрюють у наданні 50 тисяч доларів хабаря за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету. Торік у листопаді правоохоронці повідомили Одарченку про підозру у спробі підкупити голову Державного агентства відновлення Мустафу-Масі Найєма.

Слідство стверджувало, що Одарченко пропонував Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin, що в еквіваленті становить 50 тисяч доларів. В обмін депутат просив сприяння в отриманні коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Сам Найєм співпрацював зі слідством і був викривачем.

На суді Одарченко заперечував свою вину. Втім, визнав, що неодноразово зустрічався з Найємом, але відмовлявся від того, що пропонував йому хабар. І нібито слідство сфабрикувало записи прослуховування їхніх зустрічей.

Згодом Вищий антикорупційний суд відправив депутата на два місяці під варту. Однак 24 листопада 2023 року Одарченко вийшов з-під варти під заставу в 15 мільйонів гривень.

Читайте також:
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців