Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування

У коментарі журналістам Тарас Полієнко заявив, що йому невідомі "обставини придбання" квартири
Тарас Полієнко
Джерело: Радіо Свобода

Заступник начальника Головного управління Національної поліції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневій квартирі у столичному ЖК площею 220 квадратних метрів. Елітний пентхаус належить його тещі, яка з 1998 року офіційно заробила 100 гривень, а у 2014 році вийшла на пенсію, повідомляють "Схеми" ("Радіо Свобода").

Розслідувачі з'ясували, що поліцейський задекларував, що його дружина отримала в подарунок сім мільйонів гривень від своєї бабусі, при цьому її офіційні доходи теж не дозволили б пояснити такі заощадження.

Водночас дружина правоохоронця знайшла цьому своє пояснення.

"У мами близько, не знаю скільки, соток квітів, які вона вирощує і має, відповідно, такий спосіб заробляння. Це раз. По-друге, ще у 80-х роках у мами з татом була "Волга", яка прирівнювалась по вартості до житлової квартири в місті Києві", – сказала вона.

Тим часом у коментарі журналістам Полієнко заявив, що йому невідомі "обставини придбання" квартири. Та не зміг відповісти на запитання про збільшення площі апартаментів.

Втім, журналісти стверджують, що Тарас Полієнко разом з родиною переїхав у квартиру в житловому комплексі бізнес-класу у Києві у березні 2022 року, що вказано у його декларації.

Тоді ж і залишив посаду керівника відділу поліції у Річковому порту Києва та обійняв посаду заступника голови столичної Нацполіції. А в декларації вказав, що власниця квартири – його теща Валентина Ткаченко.

"Відповідно до договору купівлі-продажу цієї квартири, її придбали в 2020-му році за 3,3 мільйона гривень (на той час близько 120 тисяч доларів). Вказана в документі площа – 162,1 кв. м", – зазначається в публікації.

А судячи з планування, квартира займає два поверхи та розташована на останньому поверсі ЖК.

Однак і це ще не все. Журналісти звертають увагу на незадекларований Mercedes S-класу. А також на момент, коли Полієнко пішов на підвищення у поліції.

Тоді на ділянці матері та сестри стартувала перебудова будинків, з’явився басейн та змінився ландшафтний дизайн.

"Якщо посадовець не може пояснити походження коштів на квартиру, то САП може звернутись до суду із позовом про визнання активів необґрунтованими і їх стягнення в дохід держави", – додають в Центрі протидії корупції.

Зв’язатися з тещею поліцейського розслідувачи наразі не змогли. Але відомо, що в тому ж житловому комплексі, де Ткаченко у 2020 році придбала квартиру, вона купила ще два паркомісця – вартістю 172 500 гривень кожне.

Це при тому, що в декларації поліцейського вказаний Lexus 2017 року випуску, зареєстрований на фірму, співвласницею якої до лютого 2024 року була дружина.

Радіо Свобода

Раніше ми повідомляли, що НАЗК знайшло в колишнього заступника генерального прокурора України Дмитра Вербицького незаконних статків на 29 млн гривень. Серед виявленого – дороговартісні автомобілі та квартиру в турецькій Анталії.

Читайте також:
У Києві на АЗС застрелили чоловіка
Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми
Банкам хочуть дозволити розкривати інформацію про клієнтів та їхні особисті дані, якщо того вимагатиме поліція
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн гривень