Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Гарріс на чотири відсоткові пункти випереджає Трампа у трьох ключових штатах, – опитування

Йдеться про Мічиган, Вісконсин та Пенсільванію
Дональд Трамп і Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс випереджає кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа в трьох штатах – Мічиган, Вісконсин та Пенсільванія. Про це свідчать результати опитування, проведеного виданням The New York Times спільно із Сієнським коледжем.

Опитування відбулося з-поміж 1973 зареєстрованих виборців у період з 5 по 9 серпня.

Тож Гарріс випереджає Трампа на чотири відсоткові пункти у вказаних трьох штатах – від 50 до 46% серед вірогідних виборців у кожному штаті.

Зазначається, що показники віцепрезидентки порівняно з результатами чинного президента США Джо Байдена (у липні зняв свою кандидатуру на користь Гарріс, – ред.). Загалом демократи зараз мають помітно сильнішу позицію у цих трьох штатах, які протягом тривалого часу були ключовими.  І це все попри те, що виборчі перегони ще тривають.

Разом з тим опитування показує, що задоволеність демократів їхнім кандидатом на вибори зросла на 27% у трьох штатах. Зараз вже демократи з більшою ймовірністю кажуть, що задоволені своїм вибором, ніж республіканці (на противагу показникам опитування три місяці тому, коли востаннє ставили це питання).

"Однак виборці віддають перевагу Трампу, коли заходить мова про довіру в питаннях економіки та імміграції. Це питання, які залишаються центральними у президентських перегонах", – зауважують журналісти.

Варто пояснити, що ключові штати – це американські штати, де зазвичай важко спрогнозувати, кому виборці віддадуть перевагу. Нині такими штатами називають Аризону, Джорджію, Мічиган, Пенсільванію та Вісконсин. Виборці звідти проголосували за демократа Джо Байдена у 2020 році та республіканця Дональда Трампа у 2016 році.

Новини за темою: Трамп і Гарріс погодилися провести дебати у вересні

Зауважимо, наприкінці липня Гарріс за результатами опитування Bloomberg і компанії Morning Consult. обігнала Трампа у чотирьох ключових штатах із семи. 

Тоді Гарріс випереджала Трампа в Аризоні (49% опитаних за віцепрезидента США, проти 47% за ексглаву держави), Вісконсіні (50% проти 47), Мічигані (53% проти 42%) та Неваді (47% проти 45%). Водночас обидва претенденти мали однаковий рівень підтримки в штаті Джорджія (47%).

Читайте також:
Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості