Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США

Стрілянина сталася тоді, коли Трамп грав у гольф, нападник був за 300 метрів від екслідера
Дональд Трамп під час виступу у Флориді
Джерело: Bloomberg

Через два місяці після стрілянини на мітингу в Батлері біля колишнього президента США Дональда Трампа знову стався інцидент зі стріляниною. Звуки пострілів пролунали біля гольф-клубу Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч (Флорида), де екслідер грав у гольф. Про це повідомляє CNN.

Перші повідомлення американських ЗМІ про те, що на Трампа знову була спроба замаху, з'явилися напередодні пізно ввечері.

"Президент Трамп у безпеці після пострілів у його районі. Наразі жодних додаткових подробиць немає", – заявив представник передвиборчої кампанії Трампа Стівен Чунг.

За словами журналістів, за межами гольф-клубу двоє людей обмінялися пострілами.

У підсумку ЗМІ повідомили, що стрілянину відкрив співробітник Секретної служби, який помітив біля гольф-клубу озброєного чоловіка.

ФБР вважає, що Трампа знову намагалися вбити

Федеральне бюро розслідувань США вже взяло цю справу під свій контроль. Там вважають, що інцидент був пов'язаний із новою спробою вбивства колишнього президента.

CNN пише, що стрілянина сталася тоді, коли Трамп грав у гольф, нападник був за 300–350 ярдів від експрезидента (270–320 метрів). Тоді ж один з агентів помітив ствол гвинтівки з оптичним прицілом, який стирчав з огорожі поля для гольфу, і "негайно вступив у бій" з озброєною людиною.

Коли стрільця помітили, той намагався втекти на своєму чорному позашляховику Nissan. Але його наздогнали і затримали.

Новини за темою: Замах на Трампа: Чоловік, якого вбили на мітингу, кинувся захищати від куль свою сім'ю

Затриманий критикував Трампа

Нападником виявився Раян Веслі Рут. Він працював будівельником доступного житла на Гаваях, висловлювався в соціальних мережах про політику і поточні події, іноді критикуючи колишнього президента і висловлював рішучу підтримку Україні.

Тим часом Associated Press повідомляє, що Рут мав тісні зв'язки з Україною. Він часто публікував у соціальних мережах повідомлення про війну в Україні і в нього був вебсайт, де він збирав гроші для ЗСУ і закликав американців вступати в українську армію.

ЗМІ також стверджують, що затриманий чоловік із жовтня 2023 року "намагався завербувати афганців на безліч посад, представляючи себе неофіційною сполучною ланкою з українським урядом".

У 2016 році Рут був прихильником Трампа, але потім висловив підтримку Джо Байдену і Камалі Гарріс. Робив пожертви Демократичній партії.

Два замахи за два місяці

Це вже другий замах на Дональда Трампа за останні два місяці. Уперше в експрезидента стріляли під час передвиборчого мітингу в штаті Пенсильванія. У бік Трампа вистрілили кілька разів, майже всі кулі пройшли повз. Після звуків стрілянини він доторкнувся до вуха і присів на землю, після чого на його обличчі помітили трохи крові.

Крім Трампа, який дістав поранення вуха, кулі зачепили і глядачів, які прийшли на мітинг. Одна людина загинула, ще двоє були поранені і перебували у важкому стані.

Незабаром правоохоронці знайшли вибухівку в машині та будинку стрільця, який робив замах на Дональда Трампа. Ним виявився 20-річний Томас Метью Крукс зі штату Пенсильванія. За попередніми даними, він зробив кілька пострілів із даху будівлі неподалік від місця проведення мітингу, а згодом його вбили.

Читайте також:
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg