USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зв’язок без обмежень: Супутниковий зв'язок Starlink працюватиме зі смартфонів

Нова функція працюватиме на смартфорах "скрізь, де видно небо"
Starlink
Джерело: Reuters

Компанія SpaceX оголосила про запуск своєї майбутньої послуги Starlink Direct to Cel на смартфонах. Цей сервіс дасть змогу користувачам надсилати текстові та голосові повідомлення, а також передавати файли безпосередньо через супутники. Про це йдеться на офіційному сайті Starlink.

Зазначається, що супутники Starlink, оснащені функцією Direct to Cell, забезпечать повний доступ до текстових повідомлень, дзвінків і перегляду вебсторінок.

Компанія планує запустити сервіс для передачі текстових повідомлень через супутник наступного року. А вже у 2025 році в сервісі має з'явитися підтримка передачі голосових повідомлень.

"Direct to Cell працює з існуючими телефонами LTE скрізь, де видно небо. Не потрібно змінювати апаратне забезпечення, мікропрограму чи спеціальні програми, що забезпечує плавний доступ до тексту, голосу та даних", – додається у повідомленні.

В компанії уточнюють, що супутники Starlink із функцією Direct to Cell оснащені вдосконаленим модемом eNodeB, який діє як вежа мобільного зв’язку в космосі, дозволяючи мережеву інтеграцію, подібну до стандартного роумінг-партнера.

Раніше ми писали, що SpaceX запустила на орбіту супутник вагою понад шість тонн. Зазначалося, що це перший із трьох супутників ViaSat Inc. нового покоління, що забезпечить високошвидкісним інтернетом Північну та Південну Америку.

 

Читайте також:
Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку
YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами
Starlink можна купити на чорних ринках по всьому світу, – Bloomberg Starlink можна купити на чорних ринках по всьому світу, – Bloomberg
Пентагон запустив наглядовий сайт стосовно допомоги США Україні Пентагон запустив наглядовий сайт стосовно допомоги США Україні