USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

ЗСУ вдарили з "Нептуна" по нафтових терміналах в Краснодарському краї РФ

Точність ураження цілей ще дорозвідують, заявляє командування
удар по Татарстану_4
Ймовірні кадри з ураження
Джерело: відкриті джерела

Генеральний штаб ЗСУ офіційно підтвердив удари по нафтових терміналах в Краснодарському краї РФ, що сталися вночі 31 травня. Ураження відбулося кількома ракетами українського виробництва "Нептун", зазначили Сили оборони.

У Генштабі кажуть, що це сталося наступної ночі після того як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території т.о. Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики ворога.

"Ударна група угруповання сил і засобів Військово-морських сил ЗС України уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ", що в Краснодарському краї РФ. Ураження по нафтовому терміналу в районі порту "Кавказ" завдали кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу "Нептун". Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання", – йдеться в повідомленні.

Точність ураження цілей ще дорозвідують, заявляє командування.

Водночас додає, що ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю.

"Сучасна" й "ефективна" російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об’єкти, які використовуються для логістики та постачання армії РФ", – зазначають у Генштабі.

Новини за темою: Українські морські дрони вплинули на стратегічні маршрути доставки військових вантажів для Росії, – ЗМІ

Що передувало?

У ніч на 31 травня у Краснодарському краї Росії, за свідченнями місцевих, лунали вибухи. У мережі писали про атаку. Про це також говорив і місцевий губернатор. Влада заявила, що через атаку постраждала інфраструктура нафтобази, нібито горіли три цистерни з нафтопродуктами.

Крім того, були повідомлення, що атакована нафтобаза у порту "Кавказ".

Новини за темою: Дрон ГУР атакував радіолокаційну станцію у РФ на відстані понад 1 тис. 800 км, – джерела

Також слід зазначити, що 30 травня спецпідрозділ Головного управління Міністерства оборони України Group 13 за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вкотре результативно атакував корабельно-катерний склад РФ в тимчасово окупованому Криму. 

Водночас Міноборони Великої Британії раніше припускало, що Росія намагається захистити свої об’єкти в порту Новоросійська від атак з боку України. У відомстві заявляли що через підвищений ризик українських ударів Новоросійський порт тепер відіграє вирішальну роль у захисті найціннішого майна Чорноморського флоту РФ.

Не варто забувати, що у квітні Україна здійснила успішну атаку на російський нафтопереробний комплекс "ТАНЕКО" ("Татарстанський нафтопереробний комплекс") в Нижньокамську, що в Республіці Татарстан. Зазначалося, що український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ, після чого там виникла пожежа. 

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі