USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія намагається захистити від українських атак порт в Новоросійську, – британська розвідка

Росіяни встановили баржі біля входу в порт у Новоросійську
флот РФ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росія намагається захистити свої об’єкти в порту Новоросійська від атак з боку України. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

"Нещодавній аналіз зображень виявив чотири баржі, розташовані біля входу в об’єкт Чорноморського флоту Новоросійського морського порту. Це – спроба посилити оборону порту від атак українських надводних кораблів без екіпажу", – зазначається у повідомленні.

У відомстві додають, що через підвищений ризик українських ударів Новоросійський порт тепер відіграє вирішальну роль у захисті найціннішого майна Чорноморського флоту РФ.

В Міноборони Великої Британії нагадали, що колишній командувач Чорноморського флоту Віктор Соколов був замінений після того як Україна досягла успіхів у застосуванні надводних дронів проти російських цілей як у морі, так і в порту.

"Його наступник, віцеадмірал Сергій Пінчук, ймовірно, намагався підвищити шанси на виживання російських кораблів шляхом вжиття додаткових превентивних і оборонних заходів, в тому числі звуження проходу до портових споруд", – йдеться у повідомленні.

Останні атаки по кораблях окупантів

24 березня стало відомо про чергове успішне ураження ворожих десантних кораблів. Відомо, що ЗСУ успішно атакували великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку, а також декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук 26 березня розповів, що українцям вдалося уразити ВДК "Костянтин Ольшанський" ракетами "Нептун". Раніше цей десантний корабель Росія вкрала в України у 2014 році під час окупації Криму.

Тим часом OSINT-аналітики опублікували супутникові фото розвідувального корабля "Іван Хурс" за 23 та 24 березня. Дмитро Плетенчук заявив, що цей російський корабель "отримав пошкодження кормового обладнання розвідувального". Але саме супутниковий знімок говорить про те, що виконувати завдання за призначенням цей корабель тепер точно не зможе дуже довгий час.

Новини за темою: РФ перекидає свої кораблі із Севастополя в інші порти Криму після нових атак ЗСУ

Також раніше ми повідомляли, що Україна знищила третину Чорноморського флоту РФ.

Зазначалося, що від початку повномасштабної війни Україні вдалося знищити чотири великі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ, а на ходу в окупантів залишились п'ять ВДК.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат