USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50
Втрати росіян: 6 3 5 8 8 0 (+1020)
USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50

ЗСУ отримають нові вітчизняні дрони "Чорна вдова"

Багаторазовий дрон може працювати ще й у форматі ударного FPV
дрон Чорна вдова
Дрон-бобер "Чорна вдова"
Джерело: Міністерство оборони України

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання в армію новий дрон-бомбер "Чорна вдова". У пресслужбі відомства повідомляють, що безпілотник має одразу кілька переваг.

Цей безпілотник, який тепер буде на озброєнні української армії, має тактичний рівень дії. А оператори зможуть використовувати його як вдень, так і вночі. 

"Багаторазовий дрон може працювати ще й у форматі ударного FPV. Виконаний у форматі для одноразового використання коптер "Чорної вдови" бере на борт посилений заряд вибухівки", – пояснюють у міністерстві.

В оборонному відомстві зазначають, що порівняно невисока ціна одного безпілотника дозволяє його використати й у такому варіанті.

Новини за темою: В Україні оголосили перший тендер на закупівлю вітчизняних FPV-дронів

Україна виробляє власні дрони й запускає їх на РФ

Додамо, що Україна розробила й запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони.

Уже зараз безпілотники вражають стратегічні об'єкти ворога на відстані понад тисячу кілометрів. Крім того, Україна успішно розгорнула й масове виробництво FPV-дронів.

Приміром, на початку липня командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський припускав, що нині Збройні сили України можуть переважати у кількості дронів російську армію.

За його словами, тільки за два квартали цього року (станом на липень, – ред.) у війська поставили в шість разів більше дронів, ніж за весь минулий рік. До того ж, говорив командувач, Україна виробляє "маневровніші пташки". Це зокрема ще одна перевага над російськими дронами.

А від початку 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації 70 нових боєприпасів для безпілотників.

Читайте також:
Уперше в тендерах Уперше в тендерах "Коаліції дронів" братимуть участь українські компанії
На підконтрольних Україні територіях перебуває до 30 млн громадян На підконтрольних Україні територіях перебуває до 30 млн громадян
Міноборони перевіряє харчування у військових частинах на кількох напрямках фронту Міноборони перевіряє харчування у військових частинах на кількох напрямках фронту
Російський Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми