USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Близько 40% повернутих з російського полону людей мали статус зниклих безвісти, – Лубінець

Омбудсман наголосив, що для України немає юридичної відмінності між зниклими безвісти та тими, хто має статус військовополонених
Обмін полоненими 14 вересня_8
Обмін полоненими 14 вересня
Джерело: Володимир Зеленський

Близько 40% повернутих з російського полону людей мали статус зниклих безвісти та не були підтверджені Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ). Про це сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсман провів зустріч з близько трьома сотнями родичів військовополонених і зниклих безвісти захисників.

На заході також були присутні представники Координаційного штабу, Об'єднаного центру СБУ, Пенсійного фонду, Департаменту соцзабезпечення Міноборони Нацполіції, МВС, Офісу генпрокурора та Генштабу ЗСУ.

"Родичі цікавилися особливостями пошуку зниклих безвісти. Наголошую, що для нас немає юридичної відмінності між ними та тими, хто має статус військовополонених: близько 40% повернутих з полону – це особи, які мали статус зниклих безвісти за особливих обставин і не були підтверджені МКЧХ", – сказав Лубінець.

Також посадовець розповів про комунікацію щодо повернення військовополонених з уповноваженою з прав людини РФ і залучення представників з третіх країн. 

Новини за темою: З російського полону повернули ще 49 українців і українок, серед яких є Леніє Умєрова і захисники "Азовсталі"

Нагадаємо, 14 вересня з російського полону повернулися ще 103 українських захисники. Додому прибули 82 рядових та сержантів та 21 офіцер – воїни ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонники, поліцейські. Більшість зазнала важких травм чи поранень, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги.

Читайте також:
Україна повернула з російського полону ще 103 українських військових. Фото Україна повернула з російського полону ще 103 українських військових. Фото
Росія засудила полоненого українця до 24 років колонії Росія засудила полоненого українця до 24 років колонії
З російського полону повернули ще 49 українців і українок, серед яких є Леніє Умєрова і захисники З російського полону повернули ще 49 українців і українок, серед яких є Леніє Умєрова і захисники "Азовсталі"
Через розстріли бійців ЗСУ російським полоненим заборонили телефонувати родичам, – Лубінець Через розстріли бійців ЗСУ російським полоненим заборонили телефонувати родичам, – Лубінець