USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

За кількістю дронів Україна вже обходить РФ, - Сухаревський

Україна значно збільшила поставки БПлА на фронт
Дрон, безпілотник, БПЛА
Британія модернізує дрони для України
Джерело: відкриті джерела

Нині Збройні Сили України можуть переважати у кількості дронів російську армію. Таке припущення в інтерв’ю Армія TV висловив командувач Сил безпілотних системи Вадим Сухаревський.

"Тільки за ці два квартали цього року ми уже поставили у війська в 6 разів більше дронів, ніж за весь минулий рік. І це спільна перемога як Генерального штабу, так і Міністерства оборони", - розповів Сухаревський.

За його словами Україна виробляє "меневреніші" дрони. Це зокрема ще одна перевага над російськими пташками.

"У нас більше 165 розробок різного виду, які тестуються і використовуються на полі бою. По кількості дронів ми явно не програємо, можливо і виграємо", - підкреслив він.

Сили безпілотних систем

На початку лютого Зеленський підписав указ №51/2024 "Про нарощування спроможностей Сил оборони", згідно з яким у структурі ЗСУ має з'явитися окремий рід військ – Сили безпілотних систем.

В указі пояснювалося, що метою такого кроку є нарощування спроможностей ЗСУ з використанням безпілотників і роботизованих повітряних, морських і наземних систем.

Уже 7 травня Кабінет міністрів України підтримав проєкт указу глави держав, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем

Глава оборонного відомства Рустем Умєров вказував, що це "стратегічний крок для України в умовах зростаючої загрози з боку Росії". 

А 11 червня Міноборони оголосило про створення нового роду військ ЗСУ – Сил безпілотних систем. За даними відомства, Сили безпілотних систем ЗСУ дозволять надалі завдавати ураження російським загарбникам "на всю можливу глибину – аж до Уралу".

Врешті 25 червня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про створення Сил безпілотних систем в Україні. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС