USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

На Рівненщині староста округу й правоохоронець організували заробіток на ухилянтах. Їм оголосили підозру

Свої послуги ділки оцінювали в середньому в 100 тисяч гривень
схема ухилянти
Затримання ділків
Джерело: ДБР

Старості одного з округів Радивилівської міської ради в Рівненській області та місцевому правоохоронцю, які організували заробіток на ухилянтах, повідомили про підозру. Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

Виявилося, що староста під час видачі повісток натякав чоловікам, що може допомогти з ухиленням від військової служби.

А схема полягала в тому, що його знайомий правоохоронець штучно відкривав на військовозобов’язаного кримінальне провадження, за яким йому могло бути призначене умовне покарання строком на один-два роки. Тож, так би мовити, на час слідства і на термін відбування покарання чоловіки й уникали мобілізації.

Свої послуги оцінювали в середньому в 100 тисяч гривень. Однак якщо військовозобов’язаний вже перебував у розшуку за матеріалами ТЦК, то сума зростала майже на 10%.

"Схема діяла з березня до травня 2024 року, коли на гарячому затримали правоохоронця. Нині він вже звільнений зі служби", – йдеться в повідомленні.

Зокрема працівники ДБР викрили п'ять оборудок, які встигли провести фігуранти. Слідство триває і встановлюють повне коло причетних осіб та всі факти протиправної діяльності.

Обом фігурантам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі один мільйон 200 тис. гривень для правоохоронця та 900 тис. гривень – для старости. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Новини за темою: Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці викрили на хабарях заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та двох службовців військкомату. Виявилося, що кожен з хабарників налагодив свою корупційну схему допомоги охочим отримати електронний код для ідентифікації в системі "Оберіг".

Читайте також:
В Україні хочуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки В Україні хочуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі
Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців